Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczoraj 22 letnia ratowniczka w Łebie wbiegła do morza by ratować topielca

Polecane posty

Gość gość

Chłop ważył 100 kg a ta dziewczyna ledwo 50 kg , mimo tego ona wskoczyła w to morze, i z relacji świadków dopyneła do niego i zaczęła go nawet holować do brzegu, ale w pewnym momencie przykryła ich fala i zniknęli pod wodą... Przyleciał helikopter i także wsparcie motorówek z pobliskich plaż, chłopaki ratownicy po 30 minutach wyciągneli tą ratowniczkę z morza i zaczęli ja reanimować na plaży, po 40 minutach przy falochronie wyłowiono tego mężczyznę. Podjęto akcję reanimacyjną... Niestety, ani jego ani jej nie udało się uratować;( Ogólnie to niechce mi się więcej pisać;(;(

Gość gość
informacja nieprawdziwa, nie ma o tym artykulow

Gość gość
co rok to samo:O idiota myśli, że uratuje i sam traci życie:O:O

Gość gość
Człowiek całe życie pielęgnuje dziecko, pośle na kolonie i pyk dziecka nie ma...

Gość gośćparassolka
nie wierzę że była sama,ratownicy nigdy nie chodzą pojedyńczo to raz a dwa nie ma znaczenia czy kobieta czy facet i jaka waga ,faceta tak samo przykryłaby fala ,jak było wczoraj niby doświadczony ratownik w Tajlandiia tez zmarł i nikomu nie chce się wierzyć że nie miał przy sobie tlenu.Ja tez mam 50 kg a byłam w stanie z kolega na noszach i to biegiem nieść drugiego kolegę.Pozdrawiam ,niezła provokacja. ps. ratowniczki ćwiczą -niejedna jest bardziej wytrzymała i mocniejsza niż facet 100 kg znam takie uwierz mi.Jeśli to prawda to szacun dla niej ze chociaż próbowała,czemu nikogo innego nie było? hmm?a zresztą jeśli była to nie wierzę że nie wezwała posiłków.

Gość gość
morze to jest siła, są i są tam zdradliwe prądy...

Gość gość
to sobie wjejdź na WP tam to wszytko pisze. Ona wbiegła w morze głosno gwiżdżąc i wzywając na alarm i popyneła do topielca! Była to studenta AWF'u i była bardzo wysportowana, niestety nie dala rady go uratować i sama oddala bohatersko życie;(

Gość gość
kidyś widziałam akcję ratunkową na plaży gdy podjechał na sygnale Quad i jeep WOPR byla ogólnie akcja, i kilka chłopaków wleciało w morze, ale nie wiem co dalej, chyba uratowali, ale pamiętam to zdarzenie...

Gość gość
piertolice! Widzisz że topi się człowiek i co robisz ?? Każdy normalny człowiek idzie na ratunek i nie czeka gdy ktoś tonie i wzywa pomocy!

Gość gość
kiedyś był taki przypadek, że facet wskoczył do rzeki by ratować topielca i sa sie utopił na oczch żony i dzieci. Dali mu potem pośmiertnie order bohatera, a żonie i dziecom rente na rzy lata:O

Gość gośćparassolka
18.31 dokładnie .

Gość gość
Ja czytałem o przypadku że ktoś wpadł dr szamba. I kilka następnych osób co chcieli uratować też padło od oparów g****a. Wszystkie osoby zginęły :D

Gość gość
gość dziś i z czego sie c***ju cieszysz

Gość gość
dziś to ja nie jestem normalny człowiek bo nie umiem pływać, poza tym pomógł bym tylko kobiecie ryzykując cokolwiek, inna sprawa, że jestem bardzo podejrzliwy i nawet nie pomogę pchać samochodu

Gość gość
Skąd wy jesteście? Wieśmaki to mało powiedziane! 17.56.pierwszy raz nad morzem to,,pewnie kosmos? dla ciebie? Dupku z wiochy!

Gość gośćparassolka
18.58 prawo w Polsce zobowiązuje do udzielenia pierwszej pomocy każdego obywatela kraju za wyjątkiem osób niepełnoletnich i zdaje się niepełnosprawnych też .Niemniej jednak każdy w przypadku zagrożenia własnego życia ma prawo odmówić -np ,ty możesz powiedzieć ze nie potrafisz pływać to jedna strona medalu druga jest taka ze pomoc potrafisz i musisz wezwać w każdym przypadku ponieważ jasno określają to przepisy .Każdy rodzaj pomocy się liczy .Wezwanie służb odpowiednich to minimum...i podstawa.

Gość gość
Up czyli trzeba zadzwonić lub szybko się ulotnic tak by nikt nas nie widział i nie rozpoznał

Gość gość
Poza tym ciężko stwierdzić czy ktoś się topi więc najlepiej się nie rozglądać bo można dostać trzy lata pierdla

Gość gość
dziś bo to przypomina sztuczna inteligencję z gier video gdy mpce po kolei wchodzą po drabinie by dostać z shotgana w lep

Gość gośćparassolka
Zgodnie z art. 162 § 1 k.k., kto człowiekowi znajdującemu się w położeniu grożącym bezpośrednim niebezpieczeństwem utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu nie udziela pomocy, mogąc jej udzielić bez narażenia siebie lub innej osoby na niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Występek nieudzielenia pomocy jest przestępstwem powszechnym, co oznacza, że jego podmiotem może być każdy człowiek. Powołany przepis obejmuje swym zakresem wszelkiego rodzaju bezpośrednie niebezpieczeństwo mogące spowodować śmierć człowieka lub ciężki uszczerbek na zdrowiu. Źródłem niebezpieczeństwa może być np.: przestępstwo, działanie sił przyrody, rozwój procesu chorobowego, jak również nagła zmiana w sytuacji pokrzywdzonego spowodowana pożarem, wypadkiem drogowym. Zobacz: Kary i środki karne Istota przestępstwa Istotą omawianego przestępstwa jest zaniechanie udzielenia pomocy osobie, która znajduje się w niebezpieczeństwie utraty życia lub ciężkiego uszczerbku na zdrowiu. Nieudzielenie pomocy jest przestępstwem formalnym, a co za tym idzie jest dokonane w momencie, gdy sprawca - będąc świadomy grożącego innej osobie niebezpieczeństwa - powstrzyma się od działań zmierzających do jego uchylenia. Nie wystarczy jednak aby sprawca zrobił cokolwiek. Dla przykładu nie można przyjąć wypełnienia obowiązku pomocy w sytuacji, gdy ktoś spotkawszy na ulicy ciężko rannego człowieka przykrywa go jedynie leżącym płaszczem zamiast zawiadomić Policję lub wezwać lekarza. Obowiązek udzielenia pomocy może zostać zrealizowany w bardzo różny sposób, muszą to być jednak działania, które z uwzględnieniem okoliczności danego przypadku, jak również kwalifikacji sprawcy, mogą prowadzić do usunięcia lub co najmniej zmniejszenia niebezpieczeństwa grożącego bezpośrednio życiu lub zdrowiu człowieka. Charakter i rodzaj nakazanej pomocy zależą od konkretnych warunków, takich jak: sytuacja, w której znalazł się pokrzywdzony, rodzaj niebezpieczeństwa, kwalifikacje osoby zobowiązanej do udzielenia pomocy, stan jej wiedzy oraz środki pozostające w jej dyspozycji w danej chwili. Jeśli osobą udzielającą pomocy jest lekarz, to jego obowiązkiem jest udzielenie pomocy lekarskiej, o ile taka jest niezbędna, a nie tylko jakiejkolwiek innej pomocy. Zobacz: Odpowiedzialność karna Przydatne formularze online OoN Oświadczenie o niekaralnościOoN Oświadczenie o niekaralności 12Następna » Drukuj Czytaj także Aktualizacja: 01.03.2018 Autor: Julia Zygmunt Tak jak wyżej napisałam ,za nieudzielenie pierwszej pomocy jakiejkolwiek grozi kara...czyt wyżej wymienione.

Gość gośćparassolka
nie można zbiec ,należy zawiadomić służby odpowiednie.