Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjęcie z okazji chrztu w domu menu proszę pomóżcie nie chce w restayeacji

Polecane posty

Gość gość

Będzie 14 osób dorosłych i 5 dzieci. Na obiad wiem ze podam rosół a co na drugie danie? Nie mam pomysłu. 3 sałatki gyros. Z kabanosem. I taka mieszanka salat serdecznie feta boczek itd. Sakatka ze śledzia z grusza i buraczkami. Jajka z tuńczykiem i kilka majonezem Śledzie po wiejsku Rolada szpinakowa albo na tortilli Półmisek wędliny/ sera Nuggetsy i sos czosnkowy Na ciepło tylko jedno danie ryba po japońsku/ stroginow Na deser lody Tort 5 rodzai ciasta Czy będzie ok? Pomóżcie dajcie inne swoje propozycje aha i co na obiad? Myślałam o roladkach schabowych w sosie grzybiwym ale nie mam takiego dużego garnka chyba że na 2 porcję zrobię no nie wiem

Gość gość
Mąż mówi zamiast gorącego dania potem to zrobić grilla akurat będzie mu się w ten dzień chciało... ale chętni by byli praktycznie wszyscy bo każdy z miasta i grilla uwielbiają. Bardziej niż moja rybę czy stroginow. Rybę zamiast robić na ciepło to podam na stół na zimno?

Gość gość
Wg mnie jest słabo pod względem obiadu. Masz sporo sałatek i różnych przystawek/przekąsek, a tylko jedno drugie danie na ciepło. Nie wiem jakich masz gości, może to im będzie odpowiadało (wtedy to menu jest ok), ale nie wiem, czy nie byłoby lepiej zrobić dwóch drugich dań obiadowych, tak żeby był właśnie rosół i np. te roladki i stogonof/ryba (albo jakieś pieczone mięso, żeby nie było tyle roboty) Lody, tort i 5 ciast - tego może być trochę za dużo, chyba, że to małe ciasta.

Gość gość
Wywaliłabym ten rosół, zwłaszcza jak będzie upalny dzień to to "świetny" pomysł... Lepiej zrobić jakiś lekki krem warzywny, może np. ziemniaczany z kurkami i boczkiem? to jest z jednej strony sycąca, a z drugiej nie za ciężka zupa, i po niej faktycznie spokojnie może wystarczyć zestaw przystawek (wtedy już nie dajesz oczywiście boczku do sałatek ;), co za dużo to niezdrowo). A na ciepło możesz też np. podać warzywa nadziewane - proste, a pyszne, i można dla urozmaicenia zrobić ze 3 różne farsze. Albo "bigos" z cukinii - też świetna a nieskomplikowana letnia potrawa.

Gość Ana 345
Ja na Twoim miejscu zA miast rosołu zrobiłabym jakąś zupę krem. Ja zrobiłam na chrzciny krem z pieczarek z dodatkiem wina , wszystkim smakował.:-) Na drugie danie zrobiłabym rybę na ciepło np.łososia zapiekanego z mozzarellą lub te roladki. A po obiedzie zrobiłabym jeszcze grilla. Jedno ciepłe danie to może być trochę mało. Przystaweksperci masz dużo i ciast także tu nic bym nie zmieniała.

Gość gość
Grill jest super ale mało „świąteczny”. Może rosół na pierwsze żeberka z żurawina + kopytka + sałata ze śmietana na drugie + tort udekorowany tematycznie. A oprócz tego owoce i przystawki jakie chcesz.

Gość gość
zrobilabym albo typowy obiad czyli zupe i np. dwa rodzaje miesa. na pewno jakies w sosie bo to sobie ugotujesz dzien wczesniej. albo idz w formule grilla czyli np. zupa krem warzywna do tego kilka mies z grilla, dla dzieci mozecie zrobic hamburgery z grilla. do tego np. pieczone ziemniaki z piekarnika, lekkie sałatki i jakies sosy typu tzatziki. potem ciasto i kawa. a jak chcesz jeszcze zimne przekaski to do dan grillowych tez one pasuja i moga stac sobie na stole.

Gość gość
Może faktycznie zrobię ten krem.? Proszę o przepis i moze jakues rady? bo nigdy nie robiłam. A jakie inne pieczone mięso? Mam słaby garnek na roladki nie zmieści mi się tyle a na 2 garnki to nie wiem czy mi to wyjdzie. Dzieciom zrobię kotleta drobiowego. Bo grzybów na pewno nie rusza

Gość gość
Zamów katering i z głowy. Po co utrudniasz sobie życie?