Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda prowadzenie kiosku Ruchu w 2018 r. ?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej. Planuję podjąć się prowadzenia kiosku Ruchu. Miałam taki plan już jakieś 3-4 lata temu, jednak jeden z warunków był dla mnie nie do "przeskoczenia", mianowicie potrzebni byli bodajże 3 żyranci z dość wysokimi zarobkami... Ja napiszę wam, co mi wtedy powiedziała znajoma mojej koleżanki, że trzeba założyć działalność gospodarczą, że Ruch opłaca dzierżawę gruntu na którym stoi punkt, opłaca zużycie energii elektrycznej w danym punkcie, no i wiadomo - dostarcza prasę i inne towary. Dzięki systemowi komputerowemu jest pilnowany termin przydatności np. batoników i gdy ten termin się kończy oni informują, żeby przygotować to do zwrotu. No niestety, jak wspomniałam wcześniej, ostatni warunek Ruchu (żyranci) był jak dla mnie nieosiągalny. Ta znajoma już nie prowadzi kiosku , bo wyprowadziła się do innego miasta, więc chciałabym się dowiedzieć, jak to teraz wygląda? Za co jest odpowiedzialny Ruch, a za co prowadzący kiosk, słyszałam, że teraz nie ma żyrantów, tylko podpisuje się weksel, ile można zarobić w takim kiosku ? Proszę piszcie , jak coś wiecie, zwłaszcza osoby, które to prowadzą.

Gość gość
kto teraz kupuje w kioskach? oposzukaj czegos innegio