Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy byłbyście zadowolone rodząc tylko córki?

Polecane posty

Gość gość

Mam córkę, a teraz będę mieć syna i mam wrażenie że te koleżanki co mają same córki trochę zazdroszczą, bardziej cieszą się te co same mają synów. A ja? Odczułam ulgę, że nie córka znowu, choć pierworodna bardzo kocham, to drugiej bym nie chciała, a jak to było u was?

Gość gość
Bylabym zalamana

Gość gość
A ja bym była szczęśliwa. Po co mi rozwrzeszczany mały agresor bawiący się w wojny, bijatyki itp

Gość gość
Temat był że 2 tygodnie temu. Bardziej się staraj z tymi prowokacjami

Gość gość
a dziewczynka nie może być rozwrzeszczana? Słyszałem w swoim życiu tak drące się dziewczynki, że kopara opadała.

Gość gość
Maly agresor? Ale jestes p******a

Gość gość
22:13 Mylisz się, ja nie piszę tego w formie prowokacji, chciałam wymienić poglądy. Nie piszę że córki są be, a chłopcy super czy coś...

Gość gość
Wiecej jest na swiecie zlych mezczyzn niz kobiet wiec lepiej rodzic corki. W spoleczenstwach gdzie jest duzo mezczyzn narasta agresja i przestepczosc. Z prostej przyczyny - dla seksu facet jest w stanie zabic, a kobieta ma to gdzies.

Gość gość
Prowo z kategorii goownoburza.

Gość gość
Czuła bym się trochę zawiedziona mając 2 córki, więcej dzieci nie planuje, więc ulżyło mi, że drugi będzie syn. Od zawsze wyobrażałem sobie siebie jako matkę chłopca. Córka pokazała mi, jak fajne są małe bystre panienki. Ma 2 lata i cieszę się że ja mam. Mając parkę nie będę czuła niedosytu, że coś mnie ominęło. I mam gdzieś gadanie, że to oburzajace, bo przecież najważniejsze żeby było zdrowe. Co ma piernik do wiatraka? Zdrowie dzieci to rzecz tak fundamentalna, że nie wyobrażam sobie kłaść na drugiej szali ich płci i licytować się co jest ważniejsze.

Gość Ala 777
A ja miałam córkę i syna,którego straciłam.Wstyd się przyznać,ale to syn był całym moim światem,chociaż córkę też kocham nad życie

Gość gość
22.21 Masz rację. Wiadomo że zdrowie najważniejsze i tego nie powinno się nawet podważać. A płeć dziecka to zupełnie inna sprawa. Z moich obserwacji wynika ze większość rodziców chciałaby parkę.

Gość gość
No ja córkę kocham, ale syn to syn. Córki są tatusiow, synowie mamuś

Gość gość
Ja mam taką prywatna teorie, że matki, które wolą syna, bardziej kochają go (jeśli mają parkę), to zawsze jest z nimi coś nie tak. Albo wstydzą się swojej płci, albo same wolałyby być facetem, albo gardzą własną kobiecością, albo imponuje im sila i agresja u mężczyzn (wybierają napakowanych buców), albo mają jakieś kompleksy. Moje wnioski na podstawie obserwacji. A teraz się oburzajcie, wisi mi to.

Gość gość
Mając do wyboru urodzić dwie córki albo dwóch chłopców, zdecydowanie bardziej wolałabym dziewczynki. Ten chłopięcy świat, "męskie" zabawy na dłuższą metę nie są dla mnie.

Gość gość
Ja bym wolał córkę

Gość gość
O co się oburza 22.29? Ja z 22.21 i widzę w sobie wiele z cech, które wymieniłas. Potwierdzam teorie.

Gość gość
Normalni ludzie chcą mieć po prostu zdrowe dzieci bez względu na płeć. Nie rozumiem wywyższania jednej płci nad drugą. Mam 2 córki i 2 synów.

Gość gość
a ja wam powiem ze dla rodzicow lepsza parka a dla rodzeństwa to lepiej 2 siostry lub2 braci

Gość gość
Ja mam dwóch synów i córkę, staram się wszystkie moje dzieciaczki kochać tak samo.

Gość Ania 07
dziś 22.29 Pudło! Nic z Twoich teorii się nie sprawdza.A dlaczego kochałam syna bardziej niż córkę sama nie wiem.Może dlatego,że byl mi dany na tak krotko?Co nie zmienia faktu,ze za moją córeczkę oddałabym życie.

Gość Ala 777
gość 22.29 Ja się nie oburzam. Ale w moim przypadku twoja teoria się nie sprawdza.Mój syn zawsze był moim oczkiem w głowie a po smierci stał się ideałem.Zdaję sobie sprawę,że to być może krzywdzące dla córki,ale taka jest prawda.

Gość gość
Ja mam syna i odkad tylko go urodzilam jestem dumna jak paw. On mi daje taka wewnętrzna sile. Kocham nad zycie. Podobno większość kobiet chce corki, a ja tak sie ciesze z mojego chlopca, ze odkąd go mam, to nawet nie zastanawiam się jak to jest mieć córkę, w sklepie rozowe ubranka nie robia na mnie zadnego wrażenia, od razu kieruje sie na te "moje" beze, blekity i szarosci. Gdybym miała mieć drugie dziecko to tez pewnie chcialabym syna, bo chcialabym to przezyc drugi raz - ciaze z moim chlopcem i ta radosc oczekiwania. Moja przyjaciółka ma dwie córeczki i niekiedy kupuje tym dziewczynkom jakies spineczki itp, jak ide do niej na kawe, ale najwieksza radosc daje mi buszowanie po sklepach w poszukiwaniu rzeczy dla mojego dziecka - chlopca.

Gość gość
chcialabym to przezyc drugi raz - ciaze z moim chlopcem i ta radosc oczekiwania x Yyyyy...

Gość gość
co yyy? chodzi o emocje kiedy sie człowiek dowiaduje o plci dziecka itp. wyobrazaniu ho sobie i w końcu tej swiadomosci ze bedzie sie mialo to konkretne dziecko.

Gość gość
Ja mogę syna oddać do domu dziecka bo chce córkę.

Gość gość
Szkoda że ciebie ojciec nie oddal do domu dziecka bo chcial syna.

Gość gość
A nam teść wypomina że ma same wnuczki, brat męża ma też 2 córki, mowi że nie jest prawdziwym dziadkiem, u mnie w rodzinie rodzą się same dziewczynki i co ja na to mogę poradzić, marzyłam o małym synku, ale nic z tego :-(

Gość gość
czego tu zazdrościć, ja wolę córki i narodziny syna by mnie podłamały

Gość gość
My mamy córeczki i jesteśmy szczęśliwi mąż wspierał porody bo nie wstydzę się męża przy badaniu cipki i zawsze jest tak i był podczas porodów. Mamy prawo do jego obecności i to mąż jest ważny nie obcy facet ginekolog który jest czasami zboczencem!