Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy koszty utrzymania domu nie są zbyt wysokie? 180m2

Polecane posty

Gość gość

Koszt prądu i ogrzewania (ogrzewanie na prąd, ale z fotowoltaiką) ok. 50 zł miesięcznie Woda 140 zł z kanalizacją Wywóz śmieci 45 zł/5 osób Internet + telewizja 180 zł Razem wychodzi aż 420 zł, co przy pięcioosobowej rodzinie wysoki koszt. Dom co prawda jest w miarę dobrze wykonany, ale koszt utrzymania zbyt wysoki.

Gość gość
zrezygnuj z internetu i telewizji bez tego da się żyć 🖐️

Gość gość
A ile wy płacicie średnio za utrzymanie domu? Z ogrzewaniem

Gość gość
to ma być dużo? za prawie 200 metrową chałupe? a w to ogrzewanie 50zł miesięcznie zimą przy mrozach to nigdy w to nie uwierze choćby nie wiem jaki rodzaj ogrzewania był to jakie ty niby chcesz mieć koszty utrzymania? stówe na miesiąc i ani grosza więcej? :D temat to niezłe prowo żeby wkurfić innych, to tak jak srinisterek Gowin co na łape bierze 12 tys miesięcznie i piertoli że za to się wyżyć nie da:D:o

Gość gość
Nie jest to prowokacja. Mamy fotowoltaikę - zimą wychodzi słabo, ale latem w zasadzie produkuje 2 razy więcej niż zużywamy. Przez to przy rocznym rozliczeniu nie mamy zbyt wysokiego zużycia, prawie tylko opłaty stałe. Poza tym ogrzewamy pompą ciepła, a nie drogim węglem.

Gość gość
no ale po cholerem w ogóle latem ogrzewać? :D na wodę też mam pompę ciepła i wychodzi mi 20-25zł miesięcznie za ogrzewanie, bo pompa bierze mi max 1.3kw na dobe to daje 39kw miesięcznie razy 0,6zł za 1kw = 23,4zł

Gość gość
Ogrzewanie gazem lepsze, mam MCR 3 PLUS i rachunki są niższe. A samo urządzenie super wydajne i funkcjonalne.