Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kuźwa nie poszłam wczoraj do sklepu a dziś sie okazało nie ma niedzieli handlowe

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj sie z łóżka nie mogłam zwlec po całym tygodniu ciężkiej pracy, a tu sie trzeba dzieckiem jeszcze zajmować. Długo sie czułam kiepsko bardzo, Jak już sie czułam na siłach leźć z tego domu gdziekolwiek to był już wieczór, ale myśle sobie pójde jutro może akurat będą sklepy czynne. U nas był zawsze taki sklep Fresh co nawet we Wielkanoc był czynny. Dziś patrze wszystko wyzamykane na 4 spusty. Nie wiem może dlatego, że zrobili remont i go na Żabke zmienili. Nie wiem. W każdym razie teraz przez całą niedziele będziemy żreć tynk ze ścian. Starego wczoraj nie było. Odsypia robore. Jak wstanie i zobaczy, że lodówka pusta to mnie zabije.

Gość gość
Też mam pustą i co? Zrobię na obiad jedzenie dla kota :)

Gość gość
No to będzie jedną idiotkę mniej, też mi problem :) :D

Gość gość
Ha ha ha.

Gość gość
Przeciez jest prosta zasada, ze sa czynne w pierwsza i ostatnia nd mca. Wiec nie rozumiem dlaczego myslalas, ze beda otwarte... twoje zachowanie jest glupie i niedojrzale.

Gość gość
A ja wstałam i odkryłam, że nie ma kawy. :( jak żyć... w Holandii gdzie mieszkaliśmy wcześniej to nie do pomyślenia :(

Gość gość
W tym miesiscu wypadaja az 3 niedziele wolne od handlu. Jeny jakie to wkurzajace jest. Straty sa wysokie. W holandi juz zrezygnowali z wolny niedziel od handlu bo straszne straty ekonomiczne z tego wynikly.

Gość gość
Nie zrobiłam zakupów bo nie miałam samochodu.

Gość gość
Jasne, że zrezygnowali. W Holandii normalnie funkcjonuje się w niedzielę i można kupić kawę gdy zabraknie. Wiem, że gdzieś "na mieście" znajdę otwarty jakiś mały sklepik, ale to nie to samo. Wokół wszystko zamknięte jak za komuny. Brakuje jeszcze wolnych sobót ;)

Gość gość
gość dziś Patrz pani, a w Niemczech czy Francji nie rezygnują i żadnych strat nie ma. Bo jakie niby mają być? Jak czegoś potrzebujesz to to kupisz niezależnie od dnia tygodnia, wystarczy ruszyć tyłek do sklepu np. w poniedziałek po pracy czy w sobotę rano.

Gość gość
Śmiać mi się chce, że dla ludzi to taka tragedia, że przez jeden dzień sklepy są zamknięte. Przecież w domu zawsze coś jest do jedzenia, więc nie pisz że nie macie co jeść bo wypadła niedziela z zamkniętymi sklepami :) Braknąć może chleba czy masła, ale jakieś kasze, makarony, ryż, warzywa zawsze są w domu. Zresztą, wszystko jest kwestią organizacji. Pozdrawiam.

Gość gość
" Braknąć może chleba czy masła, " chyba tylko jak ktoś nie ma zamrażarki

Gość gość
Czy niedziela to jest dla Was jakiś jedyny dzień na robienie zakupów? Każdy ma dwa dni w tygodniu wolne, w tygodniu po pracy też można coś kupić. W soboty przed niedzielą wolną od handlu zawsze takie tłumy ludzi walą do sklepów, jakby zbliżał się kataklizm, a nie JEDEN dzień z zamkniętymi sklepami :) Uważam, że to przesada. To tylko sklepy... nie róbcie dramatu.

Gość gość
gość dziś Do zakupów potrzebny jest samochód? No popatrz, my w ogóle nie mamy samochodu, a normalnie robimy zakupy, nigdy niczego nam nie zabrakło. Jakiś cud? :D

Gość gość
gość dziś Mnie to śmieszy niemożebnie, od lat mieszkam w kraju, gdzie w niedzielę sklepy są zamknięte, i nawet jak się tu przeprowadziłam to nie było żadnego szoku, bo i tak nigdy nie traciłam weekendu na latanie za zakupami (najpóźniej w sobotę rano, ale starałam się i od tego weekend mieć wolny).

Gość gość
"będziemy żreć tynk ze ścian. Starego wczoraj nie było. Odsypia robore. Jak wstanie i zobaczy, że lodówka pusta to mnie zabije" JAKA PATOLOGIA.

Gość gość
Co wy mi tu gadacie o Holandii. Do Holandii to pederaści z Polski wyjeżdżają, żeby tam żyć po zmianie płci. W Holandii to w przedszkolach kible są przeszklone na ulice, żeby przechodnie widzieli jak dzieci sikają.

Gość gość
gość dziś To ja tak samo :) I tak nigdy nie traciłam niedzieli na zakupy, bo szkoda by mi było wolnego dnia :)

Gość gość
Raczej kawy nie zastąpi się niczym, a lubię się napić kawy rano. Zakupy mam zrobione, ale po prostu zapomniałam o kawie. Pewnie jak zwykle otwarta jest Żabka, Leviatan, mnóstwo sklepików tylko, że są daleko. Tak więc auto i myk. ;) Albo wypiję w jakiejś kawiarni. Dla kogo są własnościwie te wolne niedziele? U mnie zamknięte dyskonty i większe sklepy, reszta pracuje i jakoś nie chce mi się wierzyć, że to właściciel wszędzie stoi.

Gość gość
"W soboty przed niedzielą wolną od handlu zawsze takie tłumy ludzi walą do sklepów, jakby zbliżał się kataklizm, a nie JEDEN dzień z zamkniętymi sklepami usmiech.gif " Żeby to stwierdzić musiałaś sie w tym czasie w sklepie znaleźć, więc o tobie myśleli dokładnie to samo. Byłaś współtwórcą tłumu. Oczywiście zaraz będzie pisać, że ona tylko po waciki i delicje wpadła.

Gość gość
""będziemy żreć tynk ze ścian. Starego wczoraj nie było. Odsypia robore. Jak wstanie i zobaczy, że lodówka pusta to mnie zabije" JAKA PATOLOGIA. " Znasz takie słowa jak kabaret ? poczucie humoru ?

Gość gość
"zakupy mam zrobione, ale po prostu zapomniałam o kawie." No tak, bo ty nie umiesz sobie listy zakupów zrobić, to wszystko ma być otwarte, w razie jak jaśnie pani zapomni :D

Gość gość
A ja mam tuż obok domu dwa sklepiki otwarte także wyluzowałam się. :-) Poza tym w taki upał nie gotuję, jemy sałatki lub zamawiamy jedzenie.

Gość gość
W Dzisiaj jest otwarta masa sklepów. Tylko markety zamknięte, do tego są stacje, restauracje. Naprawdę nie umiecie zrobić zakupów? Przesadzasz jakby wszytsko było zamknięte.

Gość gość
Nie każdy ma możliwość zrobić zakupy w tyg tak jak wy i dla niektórych weekendy to jedyna możliwość

Gość gość
8.19 jak ja jadę na zakupy to samochód jest mi niezbędny. Nie mam siły targac przez całe miasto i pół wioski czterech reklamowek. Prędzej by mi ręce odpadły od ciężaru.

Gość gość
A kto się zajmuje dzieckiem jak leżycie pół weekendu?

Gość gość
"gość dziś Nie każdy ma możliwość zrobić zakupy w tyg tak jak wy i dla niektórych weekendy to jedyna możliwość" taaa jasne Jak ka czytam takie bzdury to mam wrażenie, ze polowa ludzi to debile . Marketów jak mrówków , sklepy czynne od 6 do 24 baaa niektóre całodobowe a ktoś jest na tyle glupi, ze od pn do sb nie potrafi sobie zrobić zakupów. ? Jakby z dnia na dzień wprowadzili wszystkie niedziele wolne od handlu to polowa społeczeństwa chyba padłaby z głodu .

Gość gość
gość dziś "zakupy mam zrobione, ale po prostu zapomniałam o kawie." No tak, bo ty nie umiesz sobie listy zakupów zrobić, to wszystko ma być otwarte, w razie jak jaśnie pani zapomni smiech.gif X Nie mów, że nigdy nie zorientowałas się, że akurat nie masz czegoś w domu. Wow, jesteś perfekcyjna. A ja nie. Mieszkam nad morzem i w centrum wszystko otwarte, kawy napiję się później. Uwierzcie mi, że ludzie pracują ciężko po 12/7 nad morzem, w sezonie :( Można kupić wszystko w niedzielę, a kolejki... więc jaki sens...po prostu podział na równych i równiejszych. Taka refleksja.

Gość gość
Na pewno jest gdzieś otwarty maly sklepik. Trzeba po prostu pojeździć i poszukać. Tez czasem tak mialam, ze kilka razy zappmnialam o jakims święcie albo o tej nieczynnej niedzieli potem musiałam jezdzic szukać sklepu 15 km od domu i się nauczyłam. Mam kalendarzyk na lodówce i sie pilnuje juz.