Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród przy całej rodzinie, co to za moda???

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio trafiłam na yt na film, gdzie kobieta rodziła przy całej rodzinie, chyba z 7 osób tam było na sali nie licząc służby medycznej, były tam nawet dzieci ok. 12-14 lat. Czy to normalne? Pomijając już fakt, że to dosyć dziwne, że zgodziła się na nagranie tego i wrzucenie w sieć, ale co to za moda, ja czułabym się strasznie niekomfortowo, gdyby oprócz męża i lekarzy/położnych ktoś jeszcze przy mnie był i patrzył jak rodzę.

Gość gość
To ty. Ona czuła sie ok. Rozumiesz ?

Gość gość
Pewnie naturyści. Dla mnie np. plaza nudystów to też coś nie zrozumiałego, a zwłaszcza zabieranie tam dzieci. Ale ludzie są różni ;)

Gość gość
O gustach się nie dyskutuje. Każdy ma prawo robić jak uważa bez komentarzy obcych osób.

Gość gość
To sprawa i decyzja osobista. Ja tylko osobiscie uwazam, ze tylko fanaberie w kierunku rezygnacji z fachowej opieki medycznej (szpital, mozliwosc natychmiastowej interwencji gdyby cos szlo nie tak) sa glupie i niedopuszczalne. Nawet porod po bezproblemowej ciazy bez widocznych wczesniej zagrozen moze w sekundach zmienic sie w walke o zycie i zdrowie dziecka i matki. To nieprzewidywalne -i dobrze jezeli w takim przypadku (moze jeden na sto) do dyspozycji sa metody wspolczesnej medycyny (i to od razu, a nie po pol godzinie w karetce z domu do szpitala).