Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

urodzilam w wieku 40 lat i zaluje

Polecane posty

Gość gość

I nie chodzi o to, ze powinnam byla wczesniej gdy bylam mlodsza. Tylko zrozumialam, ze nie chce wogole dzieci. Mialam z mezem super zycie - kariera, podroze, wyjscia, znajomi. To ja nalegalam na dzieci, nie on. Dziecko wszystko zmienia i bylam na to gotowa. Ale nie spodziewalam sie, ze zajmowanie sie dzieckiem jest po prostu NUDNE. Kocham moja coreczke i daje z siebie dla niej wszystko, to sie nie zmieni. Ale gdybym mogla wybrac jeszcze raz, gdybym juz wiedziala ze nie lubie byc matka - zostalabym przy moim poprzednim zyciu.

Gość gość
myślałem , że 40stki są mądrzejsze.

Gość gość
Ty dziękuj Bogu że, masz zdrowe dziecko w ogóle.

Gość gość
Wlasnie, dobrze, ze zdrowe. Zalowac to moga 16latki

Gość duszek cafe
gość dziś x Bardzo dobrze, że zdecydowalaś sie na dziecko. Ja uważam, że dzieci sa jedynym śladem jaki po sobie pozostawiamy. To w nich będziemy żyły po śmierci, są czyms najlepszym, a zarazem najbardziej nieprawdopodobnym , co mogło nam się przytrafić, bo poza nimi nic nie mamy. Życie jest wielka zagadka, a dzieci są jej rozwiązaniem. Jeśli istnieje jakiekolwiek rozwiązanie tej zagadki, to dzieci nimi są

Gość gość
Ale nie spodziewalam sie, ze zajmowanie sie dzieckiem jest po prostu NUDNE. <> Nudne, chyba żartujesz. Cudowne, ciekawe, fascynujace ... cudownie jest obserwowac jak dziecko rosnie , z dnia na dzień, jak się rozwija, jak mowi pierwsze swoje slowa, jak robi postepy ... to prawda, że najwięcej uwagi i pracy wymaga dziecko do 3 roku zycia a potem jest już z górki ... Dzieci sa radością naszego życia

Gość gość
No, a poza tym dzieci łączą związek, to małe cudowne istotki wymagające naszej troski i opieki, sa najważniejsze w naszym życiu, są naszą radościa i szczęściem. Życie bez dziecka jest nudne, bez wyrazu, monotonne, bezsensowne

Gość gość
Ja tez uwazam, ze to jest w chôj nudne, a madki polki dorabiaja sobie do tego jakies ideologie na skraju metafizyki. Tak jak do karmienia oblesnym, oklaplym cycem, czy do rozstepow... Ale jak ktos w zyciu dokonal tylko røchania bez zabezpieczenia i porodu, to sobie bedzie dorabial do tego chój wie co. Nudne zycie, nudnych bab

Gość gość
I jeszcze te "fascynujace" i "zabawne" historie o pomiocie, ktore sa katorga dla normalnych ludzi, bo przeciez pierwsze zabki i sranie na nocnik, jest tak niesamowite i nikt inny na swiecie nigdy tego nie robil :D

Gość gość
Ja tez uwazam, ze to nudne szczerze mowiac, chociaz widze ten cud narodzin, no fajne, rozwoj, nowy czlowiek, uczucie miedzy matka i dzieckiem, spoko..... z tym, ze ja akurat sie na matke nie nadaje, jestem myslami gdzie indziej przy dzieciach. Czasem siostra daje mi syna do zaopiekowania sie i ja jestem potwornie znudzona po prostu, bardzo lubie tego dzieciaka i w ogole :( ale te zabawy mnie mecza, takie w stylu ciagle berek albo ciagle kopanie pilki, on moglby ciagle i sie stale z tego smieje, cieszy, a ja czekam kiedy koniec xD i padam na twarz. Jak sie uda to dam dzieciakowi smartfona albo puszcze bajke i mam spokoj, no super to nie jest, ale w sumie nie chce mi sie z nim siedziec ciagle..... Takze ja nie widze sie jako matka. Tak troche szkoda mi sie tego dzieciaka zrobilo, ale tak po prostu mam z dziecmi.

Gość gość
Nudne, chyba żartujesz. Cudowne, ciekawe, fascynujace ... cudownie jest obserwowac jak dziecko rosnie , z dnia na dzień, jak się rozwija, jak mowi pierwsze swoje slowa, jak robi postepy ... to prawda, że najwięcej uwagi i pracy wymaga dziecko do 3 roku zycia a potem jest już z górki ... Dzieci sa radością naszego życia xxx Tu autorka. Przed dziecmi myslalam ze to piekne, nie zastanawialanm sie czy bedzie mnie to "krecic". Teraz ciagle widze ze to jest piejne, ale mnie nie kreci. Wolalam swoje poprzednie zycie.

autorka jak i jej mąż to zwyłłe prostaki. Myślę że w rodzinach byli rozpieszczonymi jedynakami.

Gość gość
Arecki446 dziś Przeczytaj co masz w stopce :)

Gość gość
A może by tak... NOVA Centrum Edukacyjne? Szukasz ciekawego kierunku i potrzebujesz legitymacji? NOVA Centrum Edukacyjne da Ci to, czego potrzebujesz? Bezpłatne kierunki, własne pracownie specjalistyczne i nauczyciele z pasją? Tak, to u Nas Przyjdź z dowodem osobistym i zapisz się! Liczba miejsc ograniczona, dlatego zapraszamy, jak najszybciej! ul. Krakowska 17/9 Tarnów 143000350/796400893

gość dziś Arecki446 dziś Przeczytaj co masz w stopce. xxxx właśnie. I dlatego nierozumię jak można pisać że się dziecko kocha i jednocześnie ubolewać że je się ma.