Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupno mieszkania czy pozwolic mu kupic samemu

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam taki problem. Mój chłopak sprzedał działkę i początkowo planował kupić sobie mieszkanie. Lecz ostatnio zaproponował, że skoro wiąże ze mną przyszłość to możemy pomyśleć żeby kupić na pół. Z tym że on swoje 50% zapłaci gotówkę, a ja bym mu dała swoje oszczędności i bym musiała brać spory kredyt na wiele lat. Więc dokładając się również do jedzenia, to praktycznie nic by z mojej pensji nie zostało. Mój facet też zarabia niewiele więc żyłabym od 1wszego do 1wszego, a pieniądze z kredytu gotówkowego oraz moje oszczędności, mój facet by trzymał na naszą przyszłość. I szczerze mówiąc uważam że to średni pomysł, bo bym miała kredyt na głowie, bym została bez oszczędności i w ogóle przechlapane. Natomiast jakby mój chłopak kupił tylko mieszkanie na siebie, to jak nabędzie je jak jesteśmy parą, to w przyszłości nie miałabym do niego żadnych praw, i odpukać jakby coś mu się stało to nic z tego nie mam. No i w ogóle uważam że jak ludzie planują przyszłość to lepiej jakby mieli wspólne mieszkanie. Ślub przed kupnem mieszkania nie wchodzi w grę. Natomiast Dominik uważa że jak mamy się złożyć na to mieszkanie to podział równy 50% na 50%. Bo na początku pomyślałam że może zaciągnęłabym mniejszy kredyt, i np on by dał 70% a ja 30%... Ale on uważa że powinno być porówno i to też nie wchodzi w grę. Więc sama już nie wiem co robić. Na początku się cieszyłam że będziemy wybierać sobie rzeczy do mieszkanka itp. a teraz przez ten dylemat już sama nie wiem która opcja by była najlepsza... Proszę Was o rady.

Gość gość
Prowokacja.

Gość gość
dlaczego prowokacja? nie rozumiem. mam problem i pytam o rade, nic zlego nie napisalam

Gość gość
Kupcie po polowie male mieszkanie i tyle.

Gość gość
Skontaktuj się z firmą http://www.per-modum.pl/ która zarządza wieloma warszawskimi osiedlami i wie co się dzieje na stołecznym rynku nieruchomości. Na pewno pomogą.

Gość gość
HEHEEE,,juz reklama.

Gość gość
A co za darmo byś chciała mieć pół mieszkania? Nie chcesz płacić połowę to niech będzie za jego a ty całe życie liz mu o***t by cie nie wyrzycil. Chyba proste?