Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Hector28

Kredyt studencki 2018r. Szukam porady.

Polecane posty

Witam, Jestem studentem obecnie urlopowanym (do 30.09.2018) Od 1 października zaczynam 3 rok studiów. Pomimo, że studiuję w miejscu zamieszkania wiadomo, zaszła potrzeba gotówkowa. Jest to mój trzeci kierunek xD, na żadnym wcześniejszym nie korzystałem z kredytu i rozpocząłem studia przed 25 urodzinami, więc ok. Moje pytania do osób, które coś wiedzą: 1. Mieszkam w domu z mamą (ojciec zmarł dawno temu), która zarabia około 4000 brutto - czyli na pewno nie przekraczam progu 2500 zł netto na osobę. Tutaj pytanie np. o partnera matki - chyba nie muszę go uwzględniać w tych obliczeniach?? 2. Jest kilka transz, nie ukrywam jak mam brać zależy mi na tej podwyższonej 1000 PLN, czy przy tych dochodach 4000 brutto/2 osoby wystarczy poręczenie matki?? Czy raczej już trzeba dwóch osób?? Czy trzeba jakoś specjalnie dokumentować chęć/potrzebę większej transzy, czy jest to po prostu wybór studenta bez jakiś dodatkowych kryteriów 600 PLN to dla mnie trochę za mało. 3. Wniosek składam tuż po urlopie, bo jest mało czasu chyba do 20 października: który bank jest najbardziej bezproblemowy: PKO, Pekao, SGB czy te spółdzielcze??? Jak długo trwa rozpatrzenie decyzji?? Na urlopie nie mogę go brać, więc będę miał tylko 20 dni na załatwienie ego kredytu. 4. Ile mniej więcej trwa rozpatrzenie wniosku i kiedy przeważnie dostaje się pierwszą transzę?? Jak wiecie coś innego, o co zapomniałem zapytać, to też proszę o info. Będę wdzięczny za wszystkie informację dotyczące tego kredytu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować