Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karcia5327

Ból brzucha a izba przyjec

Polecane posty

Gość Karcia5327

Mam od 4 dni bóle podbrzusze. Jestem w 17tc ciąży. Chce jechać do szpitala żeby wszystko sprawdzić czy jest okej bo rok temu poronilam pierwsza ciążę i się boje. Czy będę musiała czekać w kolejce na izbie czy przyjmą mnie bez kolejki.

Gość gość
To dopiero po 4 dniach sie obudzilas?

Gość gość
Zależy jak cię zakwalifikują. Jedź, to się przekonasz. Pewnie się nic nie dzieje tylko się wszystko rozciąga, ale lepiej sprawdzić także nie czekaj i jedź, żebyś potem nie żałowała.

Gość gość
Skoro 4 dni tak masz to raczej nie będą cię traktować jako pilny przypadek. Nie lepiej z ginem się skontaktować?

Gość gość
Lepiej żebyś się nie przyznawała, że od 4 dni cię boli bo Cię ostro ochrzanią za to. Miałaś tyle dni żeby iść do ginekologa a nagle się obudziłaś i teraz im głowę zawracasz.

Gość Karcia5327
Niestety mój ginekolog jest na urlopie i uprząż wcześniejsze dni ból był lekki

Gość gość
Przyjąć cię przyjmą ale czy bez kolejki to nie dam gwarancji. Skoro tylko boli i nic poza tym to pewnie każą czekać. To nie jest problem na cito.

Gość gość
Niestety ale raczej trochę poczekasz, zależy też od szpitala, liczby bieżących pacjentów itp., ale jeśli nie przedstawisz objawów zagrożenia życia to może to trochę trwać - ale na pewno prędzej niż wizyta u lekarza ambulatoryjnie.

Gość gość
Na pewno poczekasz, nie wiem na jaką izbę przyjęć chcesz jechać, ale chyba na oddział ginekologiczny? Tam więcej kobiet będzie w ciąży, dodatkowo bywa że lekarz obskakuje i izbę przyjęć, i oddział, i po prostu trzeba czekać. Pilny przypadek to np. silne krwawienie, brak ruchów dziecka w zaawansowanej ciąży, krwawienie przy łożysku przodującym itd. Ja byłam szybko przyjmowana jak miałam już skierowanie od lekarza z konkretnym powodem. Ale np. z plamieniem czekałam w kolejce, bywało po 2-3 godziny. Wszystkie byłyśmy w ciąży. Też nie rozumiem jak można tyle czekać. Można iść do innego lekarza z tej samej poradni- wątpię czy któryś by odmówił przyjęcia ciężarnej z niepokojącymi objawami, można jechać od razu na IP, iść gdzieś prywatnie na szybkie usg chociażby...

Gość gość
Nawet czasem w z krwawienie od razu nie przyjmą każą czekać. Ja w Warszawie jak byłam we wczesnej ciąży trafiłam z krwotokiem to czekałam aż mnie przyjmą a lało się że mnie niesamowicie powód to krwiak. Chodziłam do nich jeszcze że 2 razy i poronilam nawet mnie na obserwacji nie zostawili.