Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wzięłybyście za opiekę nad 2 miesięcznym dzieckiem w trakcie wesela rodziców

Polecane posty

Gość gość

Dalsza koleżanka zaproponowała mi czy na początku września nie zajęłabym się ich 2 miesięcznym dzieckiem (obecnie ma miesiąc). Chodzi o ich wesele. O 16 spacerowałabym w okolicach kościoła z maleństwem, potem pojechałabym z nimi na salę, zjadłabym obiad z innymi gośćmi i w okolicach 19 zostałabym z dzieckiem odwieziona do hotelu. W sali, w której będzie odbywało się wesele nie ma pokoi, więc byłabym z dzieckiem około 2 km od sali. Dziecko jest karmione mm, ale koleżanka mówiła, że zajrzałaby kilka razy do dziecka albo ona albo jej mama. Koleżanka ostrzegała, że dziecko nie jest z gatunku ładnie śpiących, ma kolki, często się budzi, więcej śpi w dzień, a w nocy potrafi budzić się co godzinę i dużo płacze. Mam powiedzieć koleżance ile chcę pieniędzy za opiekę nad dzieckiem. Jak myślicie? Byłabym z dzieckiem w hotelu do około 5-6 rano, następnie zostałabym odwieziona do domu. I mam jeszcze pytanie, jak powinnam się ubrać? Myślałam o stroju na luzie, ale w trakcie obiadu na sali będę bardzo odstawać od gości i kwestia prezentu dla Młodej Pary: wypada dać sam telegram i kwiaty czy nic nie dawać?

Gość gość
Ja ci odpowiem od doopy strony - nie zostałabym z tak małym dzieckiem ido tego jeszcze kolkowym. No way

Gość gość
Takie małe dziecko chce do mamy jak płacze. Nie zgodziłabym sie

Gość gość
Według mnie to za duża odpowiedzialność, nie zgodziłabym się

Gość gość
Prezentem dla nich powinna byc opieka nad ich dzieckiem, a to, ze dadzą ci obiad to żaden wydatek z ich strony. Natomiast ja, nie zostałabym z takim maluchem, on potrzebuje przede wszystkim matki, tym bardziej jeśli ma kolki to raczej go nie uspokoisz

Gość gość
Brzmi to jakoś absurdalnie. Daruj sobie tę opiekę :)

Gość gość
Ja też bym nie została z takim maluchem.

Gość gość
Może zrobimy dla Ciebie jakąś zrzutkę, żebyś nie musiała brać tej opieki? :D

Gość gość
Gdyby to było dziecko, które je i śpi to spoko, zostałabym. Dziecko z kolką to hardcore uwierz mi. Mój nie miał kolek, ale dzieci siostry miały i to jest masakra

Gość gość
tepe dzidy, ona sie nie pyta czy ma zostac z dzieckiem czy nie, tylko ile ma wziac za opieke. Decyzje juz podjela. Nie dziwota ze do niczego w zyciu nie doszlyscie jak nie uniecie czytac ze zrozumieniem.

Gość gość
Pytanie za ile godzin

Gość gość
Ale z was hipokrytki. Teraz nagle wszystkie odradzają autorce zostanie z dzieckiem koleżanki, a w innych tematach o wyjściach na wesele czy na sylwestra czy na "randkę" z mężem wszystkie każecie młodym matkom brać nianie dla niemowląt. To kto ma zostawać z tymi dziećmi??? Wg was lepiej, żeby koleżanka autorki wzięła jako nianię zaufaną osobę czyli autorkę czy obcą kobietę z ogłoszenia??

Gość gość
Policz sobie 2, 3 dychy za godzine. Zalezy czy to np Krakow czy zapyziala wiocha na Podlasiu. To ze Ci obiad daja, to zadna laska tylko norma, o glodzie przecież nie będziesz siedziec. Wez nr tel do mamy kolezanki, w razie naglej sytuacji mozesz zadzwonic i wezwac pomoc.

Gość gość
Ja płaciła za opiekę nad 3 miesięczna córka 100 zł, było to prawie 7 lat temu. Przyjechała tak koło 21 do 3 w nocy, pokój był wynajęty w domu weselnym. Teraz bym zapłaciła więcej.

Gość gość
w ramach prezentu wręcz kwiaty, gdybys miala cokolwiek im kupic to przeciez ta opieka by ci sie w ogole nie oplacala, bo wydalabys na prezent tyle ile bys zarobila, czyli siedzialabys za free z cudzym dzieckiem. no way

Gość gość
200zl moim zdaniem, za mniej sie nie oplaca ta fucha

Gość gość
Wez okol 20 zl za godzine. Ja na prezent wole dac juz czekoladki czy wino, bo kwiaty szybko zwiedna.

Gość gość
Pisałam wyżej post, ile płaciła 100 zł, było to 7 lat temu, teraz bym zapłaciła więcej ale w życiu bym nie oczekiwał od opiekunki prezentów, z jakiej racji. Jesteś po to, żeby się dzieckiem zająć. Nawet bukiet kwiatów to już wydatek.

Gość gość
Decyzje juz podjela. x Szanowna Pani, człowiek nie krowa, zdanie może zmienić. Czasem nawet lepiej na tym wychodzi.

Gość gość
100zł za 6h? hahaha :D

Gość gość
szanowna pani, owszem mozna zawsze zmienic decyzje, jednak autorka w poscie prosi o konkretna odpowiedź. opisuje sytuacje i pyta ile ma za to wziac. Kumasz czy masz za daleko do lba?

Gość gość
nie wiem gdzie wy mieszkacie ale u mnie w. miescie na slasku to jakieś 8 lat temu byla stawka 2 dychy za godzine.....

Gość gość
Kumasz ? x A "kumasz" coś takiego jak tryb przypuszczający, w którym większość wypowiedzi jest napisana, czy "za daleko do łba"?

Gość gość
Oczywiscie ze wtrybie przypuszczajacym a w jakim ma byc? twierdzacym? skoro sie pyta o porade, to swoje obowiazki opisuje w trybis przypuszczajacym. Dalej niekumata?

Gość gość
Ale to raczej dziwne zatrudniac opiekunke do dziecka na wlasny slub.to po co ten slub w koncu?

Gość gość
To jednak calonocne 200-300 zl

Gość gość
Odbiegnę nieco od tematu...laska ledwo z połogu wyszła i podpaskę z pomiędzy nóg wyjęła, i odziana w białą kiecę będzie wirować na parkiecie, a dzieciątko maleńkie daleko z opiekunką

Gość gość
Co dziwne? To niemowlak ma być na sali?

Gość gość
gość dziś Odbiegnę nieco od tematu...laska ledwo z połogu wyszła i podpaskę z pomiędzy nóg wyjęła, i odziana w białą kiecę będzie wirować na parkiecie, a dzieciątko maleńkie daleko z opiekunką x Idiotko. kobieta jest juz po pologu. ile ty czekasz od okresu zeby moc isc na wesele?

Gość gość
twierdzacym x W trybie oznajmującym w czasie przyszłym.