Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nasi pradziadkowie walczyli o Polske myslicie ze warto bylo?

Polecane posty

Gość gość

Może dzisiaj bylibysmy czescia bogatych niemiec? Ja tak widzac co sie dzieje wokoł i,że jest coraz gorzej i biednej zastaawiam się po co im to było?Polska jest sprzedana, nic nie mamy, większość przemysłu jest rozsprzedana innym krajom zagranicznym, gazety sa zagraniczne, my latami czekamy na zabiegi operacyjne, nie wiem komu się tu dobrze żyje, może jedynie tym, ktorzy maja małżonka za granicą i ten przysyła euro i aktualnie tym, co mają dużo dzieci (500) a reszta chyli kark i klepie biede - przeciez to sie nigdy nie zmieni

Gość gość
Polska jest rozprzedawana (nadal), to fakt. Ale poki co zyjemy stosunkowo niebiednie, w wolnosci slowa, bez wojny, nachodzcy dopiero sie zbieraja. W Niemczech bogato, ale nachodzcy terroryzuja zwyklych mieszkancow i nie ma juz wolnosci slowa. Moim zdaniem warto bylo walczyc o Polske - ale trzeba sie ocknac i znow walczyc, bo kolejne rzady ewidentnie kolaboruja z kims na szkode Polakow.

Gość gość
Nie z kimś tylko są zastraszani spłacają długi żydom za 2 wojnę, są pchani w konflikty zbrojnie na świecie.

Gość gość
Racja! Co nie zmienia faktu, ze walczyc trzeba (w mediach, na ulicach, kazdym sposobem), aby zydostwu tak sie nie dac. Sorosy i inne takie kasy maja jak lodu, co za tym idzie mozliwosci wiele - ale w kupie sila, nie mozemy spoczywac na laurach naszych pradziadow i dawac sobie glebiej wciskac chomato.

Gość gość
A z kim chcesz walczyć na tych ulicach?

Gość gość
Oczywiste warto było chociażby żeby teraz ludziom otworzyć oczy, Polskę nam rozkładają złodzieje niemcą oddają, a ludzie oczy sobie drapia sobie nawzajem, władza im się nie podopba a co się podoba niewolnikami być.

Gość gość
Erich Fromm byłby zadowolony z Twojego pytania...

Gość gość
Walka teraz nie polega na używaniu pięści i miecza masoni opracowali inną metodę walki bardziej skuteczną.

Gość gość
Byłbyś niewolnikiem , a Niemcy byłyby nazistowskie.Teraz masz niby wszystko zagraniczne, czyli jesteś częścią Europy, tak jak marzy ci się.Nie jest coraz gorzej, tylko jest lepiej niż kiedykolwiek.Gdybys żył za komuny, to zobaczylibyśmy malucha tylko na ulicy, a pomarańcze na Boże Narodzenie, itd, o wolną Polskę walczyli pradziadkowie, dziadkowie i twoi rodzice, a ty przedstawiciel młodego pokolenia jesteś idiota, jak większość z was, leniem, nierobem i nieukiem.Bedzie gorzej, bo pokolenie debili xmarnuje wszystko, przepije, zacpa ten kraj.

Gość gość
Tak! Było warto!

Gość gość
"gość dziś Byłbyś niewolnikiem , a Niemcy byłyby nazistowskie.Teraz masz niby wszystko zagraniczne, czyli jesteś częścią Europy, tak jak marzy ci się.Nie jest coraz gorzej, tylko jest lepiej niż kiedykolwiek.Gdybys żył za komuny, to zobaczylibyśmy malucha tylko na ulicy, a pomarańcze na Boże Narodzenie, itd, o wolną Polskę walczyli pradziadkowie, dziadkowie i twoi rodzice, a ty przedstawiciel młodego pokolenia jesteś idiota, jak większość z was, leniem, nierobem i nieukiem.Bedzie gorzej, bo pokolenie debili xmarnuje wszystko, przepije, zacpa ten kraj." Zgadzam się.

Gość gość
Patrząc na to, co pisdy robią warto nie było. Kilka lat "rządów" i kraj zamienia się w ruinę prawną i moralną...

Gość gość
Tacy ludzi jak autor i jemu podobni nie żyli by już dawno o gdyby nasi Pradziadowie nie walczyli o nasz Kraj . Dlatego że są słabi, sprzedajni takich się nie toleruje, takimi się pogrywa dla własnych korzyści ale tylko do czasu.

Gość gość
gość dziś A z kim chcesz walczyć na tych ulicach? xxx Z lewakami, ktorzy protestuja na zgube Polski. Z politykujacymi ludzmi na przystankach MPk. Itd. itd. Walczyc - czyli przeciwdzialac, dyskutowac, uswiadamiac, a gdy trzeba wysmiewac. Na razie tylko tyle i az tyle. Ale nie klasc uszu po sobie i nie pozwalac szerzyc sie propagandzie i praniu mozgow.

Gość gość
gość dziś A z kim chcesz walczyć na tych ulicach? xxx Oraz z pisowcami, ktorzy klamia, ze nie przyjmuja nachodzcow, bankstera zrobili premierem, a Jude prezydentem.

Gość gość
gość dziś A z kim chcesz walczyć na tych ulicach? xxx Oraz z pisowcami, ktorzy klamia, ze nie przyjmuja nachodzcow, bankstera zrobili premierem, a Jude prezydentem. xxxx dokładnie tak, oraz z e starymi babkami zwolenniczkami pisu, które politykują na przystankach mpk broniąc kościoła i pisu a plując na arabów, a z drugiej strony podniecając się arabskimi telenowelami w których pełno koorestwa i każdy z każdym, haha hipokryzja pełną gębą.

Ja myśle ze nie bo jak walczyli o takie gowno i syf i zabijanie wszystkiego co żywe w Polsce to mogli sobie żyć i nie umierać w walce. A teraz taka wrozbella chodzi dumna po Polsce ale jej Huj w d**e niedługo szkacie.

Gość gość
09:34 dokładnie tak, babcie zwolenniczki PIS i wielce kościelne, a jakoś nie gorszą się arabskimi serialami i modą na sukces, gdzie kazdy spał z każdym, jeszcze jak moja teściowa ogarniają 2 telewizory na raz, na jednym leci tv trwam (relacja z pielgrzymki) a na drugim arabski harem :)

Gość gość
O co chodzi z tymi "lewakami", powinna być opozycja, a zasady komunizmu są dobre dla wszystkich, chodzi o to by wszystkie dobre zasady szanować, te prawicowe i te lewicowe.Skad u ludzi taka ciemnota, zacitrzewienie, że dziela ludzi na prawicę i lewicę, a wszędzie mogą być durni, źli jak chwasty.

Gość gość
o wolną Polskę walczyli pradziadkowie, dziadkowie i twoi rodzice, a ty przedstawiciel młodego pokolenia jesteś idiota, jak większość z was, leniem, nierobem i nieukiem.Bedzie gorzej, bo pokolenie debili xmarnuje wszystko, przepije, zacpa ten kraj. xx haha, wasze pokolenie obecnych staruchów pewnie lepsze, kto walczył ten walczył, kto obalał ustrój ten obalał, a ja wiem z wiarygodnego żródła że co czwarty obywatel donosił a co trzecia obywatelka się skrobała i to po kilka razy, a teraz wielce święci i kościelni i moralni na starość, a reszta się opieprzała i tak im zostało do dzisiaj, vide emerytki 60 latające po galeriach czy dziadki leżące przed tv. Jakoś my ich dzieci nie pamiętamy żadnej walki w ich wykonaniu, haha. Poza narzekaniem jaka zła ta młodzież.

Gość gość
zyjemy stosunkowo niebiednie, w wolnosci slowa xx powiedz to temu 67 latkowi który został aresztowany i zrobili mu nalot i przeszukanie o 6 rano, za to że ubrał kaczora w koszulkę z napisem "konstytucja"

Gość gość
A skad wiecie co by sie dzialo teraz w obliczu wojny ? Albo co by bylo gdyby wtedy tej wojny nie bylo jacy byliby nasi pradziadkowie. Moze tez chlaliby itd

Gość gość
Warto było, choć nie o taką Polskę walczyli jaką jest dziś. Walczyli o wolną i niepodległą, i taką nam dali. Już pod zaborem niemieckim mówiono, że "Polska nie umie się rządzić, by pokonać Polskę nie trzeba wojny, potrzeba pieniędzy, Polaków można kupić!" Mieliśmy Polskę wolną i niepodległą, mieliśmy dobrze rozbudowany przemysł, budownictwo, hutnictwo, górnictwo, szkolnictwo, rolnictwo, stocznie.. byliśmy samowystarczalni, a teraz co mamy? Markety co krok, towar przywożony tirami z innych krajów, polskiej produkcji coraz mniej, ziemie polskie rozsprzedane między obcych, "swoje" kamienice sprzed wojny Niemcy kupują? Była tu Niemra w latach 70- tych oglądać włości swojej rodziny sprzed wojny, musieli uciekać, zostawiając wszystko.. mówiła, że "my tu jeszcze wrócimy!" Wrócili, kamienice są ich..

Gość gość
10:49 o czym ty opowiadasz? Samowystarczalni? Produkcja kulała, nie było towarów na Polkach choć ludzie mieli pieniądze. Gospodarka się cofała zamiast napędzać. Była niska jakość towarów i usług bo nie było konkurencji a na wszystkim łapę trzymał rząd i obsadzał swoich kierowników. To była dopiero masakra. Później jak zaczęła się prywatyzacja to gospodarka ruszyła powoli na przód

Gość czerwonamiska
Pewnie, że tak. Oddali swoje życie, marzenia po to abyśmy byli wolni. Nie myśl o tym czy warto tylko jak z tego korzystasz i co robisz żeby było lepiej?

Gość gość
gość dziś 10:49 o czym ty opowiadasz? Samowystarczalni? Produkcja kulała, nie było towarów na Polkach choć ludzie mieli pieniądze. Gospodarka się cofała zamiast napędzać. Była niska jakość towarów i usług bo nie było konkurencji a na wszystkim łapę trzymał rząd i obsadzał swoich kierowników. To była dopiero masakra. Później jak zaczęła się prywatyzacja to gospodarka ruszyła powoli na przód xxx Mylisz się, mieliśmy bardzo dobry czas, produkcja szła sprawnie i szybko, towary były wysokiej jakości, lepsze niż dziś! Nie było modyfikowanej genetycznie, szynka była szynką, masło masłem, chleb nie pleśniał po trzech dniach, jajka miały smak jajek.. ci, którzy nie znają tamtego smaku, nie wiedzą ile stracili. Odzież była wysokiej jakości, bawełna 100% była nie tylko napisem na metce, sprzęt AGD był wieczny, nie jak dziś, minie gwarancja 2 lata i sprzet nawala. Pamiętam, nie starczało dla wszystkich (podobno dużo wywożono do ZSRR) wprowadzono kartki... Wtedy były pieniądze, a na półkach niewiele, dziś są pełne półki, opakowania lepsze od produktu, ale brak kasy, by kupić wszystko czego potrzeba. Nie było ludzi bezdomnych, może nie każdy, ale większość ludzi miała pracę, dzieci nie chodziły głodne, były inne czasy. Nie wiem, czy pamiętasz, czy znasz tylko z opowieści? Ja pamiętam smak kawy wystanej kilka godzin w kolejce, aromat roznosił się po całym domu

Gość gość
11:51 szanuje twoje wspomnienia z tych czasów ale wierz mi ze od strony ekonomicznej polska była w bardzo złej sytuacji. Interesuje się ekonomia zreszta sam jestem przedsiębiorca. A co do produktów modyfikowanych genetycznie: to kolejna teoria spiskowa bo nie są aż takie niezdrowe jak podają anty gmo-wcy. Zreszta od lat nawet prwnie nie wiedząc spożywasz produkty modyfikowane genetycznie. Np różne odmiany jabłoni to nic innego jak modyfikacja genetyczna. :) sam kiedyś zagłębiłem dokładnie temat, nawet rozmawiałem ze znajomym lekarzem co sądzi na ten temat. Polecam wartościowe książki i samodzielne zgłębianie tematu zamiast powtarzania tego co słyszy się od rodziców, dziadków bądź opieranie rzeczywistości na subiektywnych odczuciach

Gość gość
11.51 a pamiętasz ze do mleka dodawano proszek cypisek dla zabicia bakterii. Tak do mleka sprzedawanego w sklepach. A pamiętasz, ze jak swinka na wsi chorował to rolnik jej jep antybiotyk i do skupu. ani pomidorów szklarniowych, do których wstrzykiwano koński mocz zeby sie zaczerwieniły szybciej. Nie pamiętasz jakie stare, wycofywane zachodu technologie, drogie w obsłudze sciągnał Gierek, nie pamiętasz g*******ej jakości wszystkich produktów w czasach kryzysu. albo tego że[pralka frania była wieczna, ale mala zj..any poziom na którym był odpływ wody i trzeba było pralkę podnieść i odwrócić zeby wodę wylać?

Gość gość
a to świetne budownictwo to niby te bloki z tandetnej płyty które sie zaraz rozsypia, a niedoróbkami,dziurami zapchanymi pakułami i smieciami i otynkowanymi, na które czekało sie 20-30 lat?

Gość gość
gość dziś 11:51 szanuje twoje wspomnienia z tych czasów ale wierz mi ze od strony ekonomicznej polska była w bardzo złej sytuacji. Interesuje się ekonomia zreszta sam jestem przedsiębiorca. A co do produktów modyfikowanych genetycznie: to kolejna teoria spiskowa bo nie są aż takie niezdrowe jak podają anty gmo-wcy. Zreszta od lat nawet prwnie nie wiedząc spożywasz produkty modyfikowane genetycznie. Np różne odmiany jabłoni to nic innego jak modyfikacja genetyczna. usmiech.gif sam kiedyś zagłębiłem dokładnie temat, nawet rozmawiałem ze znajomym lekarzem co sądzi na ten temat. Polecam wartościowe książki i samodzielne zgłębianie tematu zamiast powtarzania tego co słyszy się od rodziców, dziadków bądź opieranie rzeczywistości na subiektywnych odczuciach xx A ja popieram subiektywne odczucia przedmówcy !! Dzisiejsza zywnosc nie ma nic wspolngo z ta z mojego dziecinstwa Zmieniła sie jedynie na gorsze.. Przemysłowa produkcja zywnosci nie przyniosła nikomu nic dobrego ! Zobacz jak dzis ludzie szukaja produktow eko, jak wracaja do tradycyjnych receptur wytwarzania żywnosci, jak w cenie jest wszelkie rekodzieło..