Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Domowe sposoby na uciążliwe upały co robić jakie macie sposoby

Polecane posty

Gość gość

Ja podarłam na szmaty stare bluzki, spodnie itd. i namaczam je w wodzie i obkładam się nimi i dziecko.

Gość gość
zajrzalam w ten stary temat. Nie wiem, czemu sie oburzacie na mokre szmaty, Podstawowa inbformacja z fizyki - "ciało parujac pobiera cieplo z otoczenia", Czyli dziala, tyle,ze nie moze byc wokoł nadmiernej wilgotnosci, bo wtedy parowanie jest slabe.. Tez klade na siebie mokre bluzki, szcegolnie, jesli wychodze na slonce( wtedy paruje na bank). Do tego okladac sie lodem, najpraktyczniej poswiecic jakas mrozonke z zamrazalnika, bo jest w zamknietym woreczku i nie cieknie, mozna uzyyc wielokrotnie Potem wywalic, bo nie mozna jesc rozmrozonej i zamrozonej. Klimatyzacji nie lubię, nie jest zdrowa, mieszkalam w tropikach z klimatyzacją i mam dosc ( tylko na krotki czas ok). No i caly czas w dzien mam spuszczone rolety. w momencie najwiekszego upalu zamykam okna na jakies 2-3 godziny. W nocy okna rozwalone ma maxa. Polewam tez woda sciany i taras (mam domek), a blisko domu stawiam parasole. No i obmywanie sie pod prysznice w chlodnej wodzie.

Gość gość
My w to lato mieliśmy już w domu klimatyzacje, którą założyła nam firma http://www.acs-klimatyzacja.pl/#. Bardzo chwalimy sobie takie rozwiązanie bo niestety lata sa teraz bardzo ciepłe a człowiek się męczy.