Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córkę co dnia boli głowa, proszę wejdźcie

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 18 lat, od 3 miesięcy skarżyła mi się na bóle głowy, co raz prosiła o jakąś tabletkę, bo boli ją głowa, twierdziła wtedy, że ból odczuwa od czasu do czasu i trwało to dość długo. Od miesiąca czasu praktycznie zwija się z bólu, ból jest taki z jej opisu jakby miała jej zaraz wybuchnąć głowa, dzisiaj znów nie przespała nocy, płacze i wije się z bólu nie mogąc usnąć. Żadne leki nie działają. Miała robione wszystkie badania jakie były możliwe, lekarze rozkładają ręce, leżała ponad tydzień w szpitalu, niczego nie wykryto. Twierdzą, że jest to spowodowane nerwicą, jednak leki również nie pomagają. Chcę udać się z córką za granice, dokładnie do Berlina, do kliniki, uważam że może tam lekarze coś wykryją, bo jestem bezsilna na jej cierpienie. Codziennie płacze z bólu. Może ktoś z was miał podobny przypadek lub taki zna, co to może być i dlaczego skoro nic nie wykrywają ona skarży się na te bóle.

Gość gość
Może spróbuj botoksu?

Gość gość
Migrena o takim natężeniu?

Gość gość
Ja w tym wieku jej właśnie dostałam, pierwszy atak spowodowal że wylądowałam w szpitalu. Potem męki kilkudniowe. Spróbuj jej dać solphedaine, lub excedrin, jak pomoże, to ma migrenny. Zbadaj jej stawy zychwowe, może ma krzywe.

Gość gość
Migreny nie da się zdiagnozowac badaniami. Zdiagnozuje się ją poprzez wykluczenie. U was jest wszytko ok, więc to jak najbardziej możliwe.

Gość gość
Ja właśnie umieram z bólu bo mam okropnie przerośnięte żwacze. Codziennie zmagam się z okropnym bólem.

Gość gość
excedrin ten lek córka stosowała, bo został jej przepisany, nie przyniósł ukojenia i poprawy, niestety.

Gość gość
gość dziś Migrena to jeden z najcięższych blog głowy. Cięższy jest tylko klasterowy ale on jest ktorkotrwaly. Migrena boli strasznie, ja do 25 roku życia miałam 1 dzień wykety z życia, 12 h rzyganie, płacz. Niektórzy muszą jeździć na sor po zastrzyk. Inni mdleja. Tak, to straszny ból, ale bardzo charakterystyczny. Poczytajcie z córką o tym, nie ona określi jak ja boli, gdzie, itp bo to ważne

Gość gość
Excedrin jest bez recepty, widać lekarz podejrzewał migrene skoro dał. Ale dziwne że dał ten bo zwykle lekarz przepisuje coś mocniejszego, np. tryptany, tomopax itp.

Gość gość
Albo tętniak.

Gość gość
miała rezonans głowy i odcinka szyjnego? angio?

Gość gość
tryptany, tomopax czy te leki są na receptę, czy można je swobodnie kupić w aptece? Żaden z lekarzy nawet nie wspomniał nam nic o migrenie, naprawdę.

Gość gość
Tetniaka by raczej wykryli, skoro były wszystkie badania. Autorko, a nie wyzynaja się jej 8? Koleżanka też miała okropny ból głowy wtedy. Dopiero jakiś czas później zaczęły się jej przebija i bolały ja zeby i dziąsło. A wcześniej nikt nie podejrzewał że to od zębów

Gość gość
Tak rezonans miała robiony. Miała robione wszystkie badania jakie są możliwe. Natomiast sąsiadka mnie trochę postraszyła, bo podobno w jej rodzinie też pewien chłopak tak cierpiał na bóle głowy, robili mu badania i nic nie wykryto, nawet mieli już dość jego przyjazdów na sor, aż któregoś dnia pękł mu tętniak, którego nie wykryli, dziś chłopak jest nie tym którym był dawniej, chodzi funkcjonuje normalnie, ale w głowie już nie to samo. Przestraszyłam się i czytałam o tej klinice w Berlinie, siostra zna Niemiecki w piątek ma tam dzwonić.

Gość gość
Leki z grupy tryptanow są na receptę, topomax ma blokować ataki, też jest na recepte. Bez recepty, najmocniejszy to chyba solphedaine, do rozpuszczania. Mówię, daj córce artykuły z neta, jaki są objawy migreny,niech spróbuje określić czy to właśnie tak u niej wygląda. To dość łatwo rozpoznac jeśli się zna objawy.

Gość gość
Ja znam mnóstwo ludzi z bólami główny i nie mają tetniaka. Nie panikuj, mała szansa że ma akurat to. Bardzo mała.

Gość gość
Może głos masz okropny i jej gadasz codziennie. Moja mama taki ma i też ciągle mam bóle głowy. A tutaj jeszcze damski damski. Ona potrzebuje słuchać męskiego głosu. Ból głowy może być też od brudnych zębów lub szyi. Kup jej pastę do zębów przeciwbolowa.

Gość gość
A i jeszcze możne źle siedzi przy komputerze, może być też monitor do d**y. Zniencie sprzęt komputerowy na jakiś firmowy sony aple.

Gość gość
To migrena, też tak mam już od dawna, co jakiś czas przez kilka dni jestem wyłączona z życia, ból nie do opisania. U mnie trwa to 3-4 dni bez przerwy, dzień i noc

Gość gość
Nie no o tym tętniaku nawet nie myślę, tylko ta sąsiadka mnie tak zestresowała tą opowieścią.

Gość gość
gość dziś No właśnie ona ma identycznie, tylko ból nie ustępuje całkowicie, tylko przez kilka dni boli ją mniej, może normalnie funkcjonować, a za kilka dni znów ten potworny ból.

Gość gość
Lekarz nie mówi o migrene bo migrene się orzeka na końcu, jak już jest wszytko inne wykluczone :) róbcie badania, żeby nie przeoczyć niczego, ale pamiętaj że kiedy nic nie wychodzi w badaniach to często właśnie jest po jest migrena a nie jakiś niewidzialny tetniak. Aaaaale, migrena powoduje kurczenie się i rozszerzanie nayc w mózgu, co może doprowadzić do powstania tetniaka. I udaru. Wiec i tak się trzeba badać.

Gość gość
Córka znajomych miała podobnie, tylko, że jest młodsza. Nikt nie wierzył, wszystkie badania zrobione. Dopiero jeden lekarz kazał zrobić badania na Borelioze (szalenie popularna teraz). Jeśli nie miała na to badań, zrób koniecznie, jest to bardzo realne.

Gość gość
A chłopaka ma by jej kompresy robił zlizal łzy może by jej przeszło. Też może być z nerwów może się czymś przejmuje.

Gość gość
Czy córki nie ugzyzł kleszcz?

Gość gość
Moja sąsiadka miała takie bóle, wciąż brała leki przeciwbólowe i pewnego dnia.. zemdlala z bólu , trafiła do szpitala , diagnoza tętniak czy góz. Nie pamiętam tak dokładnie. Zmarła w wieku 27 lat, osierociła 2 dzieci . Miała też męża który wyskoczył z balkonu z tej traumy. Dziś jest na wózku i całe miasto składa podpisy by im pomóc, chodzi o mieszanie z pojazdem i ogólnie pomóc psychologa i finansową. Nie zwlekaj , jedź do tego Berlina.

Gość gość
Zróbcie badania na boreliozę to koszt około 70 zł jeśli się nie mylę

Gość gość
Mnie ciągle głowa bolała, a powód był prozaiczny: nadciśnienie Czy córka miała mierzone ciśnienie? Bo całości nie czytałam

Gość gość
Z badań mogło nic nie wynikać na tę chwilę. Ale za pół roku dowie się pani o jakiejś poważnej chorobie. Głowa boli nawet od nieżytu żołądka...Uporczywe bóle głowy towarzyszyły mi też z głodu. Jak się córka odżywia?