Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to rak zoladka?czy moze wrzody?kto z was mial takie problemy

Polecane posty

Gość gość

Proszę powiedzcie czy mogę mieć wrzody? Chudne mimo ze mam wielki apetyt..ciagle boli mnie w nadbrzuszu i promieniuje do plecow..jak jestem głodna to mam nudności i muszę cos zjeść. Mam odbijania i zgagi Boje sie ze to rak.. Zadnych wymiotow i dziwnych stół ów oraz biegunek..

Gość gość
Koleżanką straszy mnie ze to rak żołądka..jak się z denerwuje to mam odbijania i bole od razu...niestety chudne mimo ze sporo jem..boje się ze to rak

Gość gość
Moj maz tak ma tyle, ze nie chudnie i ma biegunki. Nie chce isc na gastroskopiea. 2 razy zdarzala sie anemia u niego.

Gość gość
Helicobacter, czyli tak zwane wrzody? Ból w nadbrzuszu i nudności jak jesteś głodna na to wskazują. Gastrolog, gastroskopia i lecz to, żeby się jakieś gorsze stany nie porobiły. No i po co się męczyć.

Gość gość
Infekcja Helicobacter Pylori a wrzody to nie to samo. Ale rada z gastroskopią dobra. Będziesz wiedziała autorko na czym stoisz. Możesz spróbować pić siemię lniane i brać probiotyki. Rób w domu i pij świeżo wyciskany sok marchwiowy. Możesz też dodawać inne warzywa (np seler, pietruszka) i owoce (ale uwaga na jabłka i cytrusy przy podrażnieniach żołądka. Obserwuj swoje reakcje). Do tego delikatne jedzenie, ryż, warzywa, kasze, mięsko na parze. Sprawdź, czy objawy są na tle niedokwasoty (wtedy będzie lepiej po szklance świeżo wyciskanego soku na przykład) czy nadkwasoty (wtedy jest lepiej po białkowym posiłku). Warto też przyjrzeć się sobie od strony psychologicznej. Czy masz jakieś stresy, jest coś w życiu, czego nie możesz 'strawić ' i może to jakoś psychosomatycznie się na tobie odbija.

Gość gość
Moim zda to trzustka. Biegiem do lekarza.

Gość gość
Rak trzustki

Gość gość
Do lekarza powinna iść, ale po chuj wy ją straszycie? Kompletnie nietrzustkowe objawy. Dajcie spokój bo się ośmieszacie. USG i morfologia nie zaszkodzi. Gastroskopia obowiązkowo. Ale nie straszcie dziewczyny niepotrzebnie i nie róbcie z siebie durniów.

Gość gość
OK, może pojechałam z tym połączeniem helicobacter i wrzodów. Ale i tak uważam, że trzeba iść do lekarza. Pewnie na początek przepisze jakieś Controloci albo inne Polprazole, żeby gastroskopią nie męczyć. Chociaż ja się w końcu doczekałam i nie żałuję (strasznie się bałam badania, a nie było takie straszne). U mnie jest refluks tylko, bakterii nie, wrzodów nie. Koleżanka miała wrzody, też się bała gastro i przeczekała parę lat, a teraz mówi, że żałuje, że się tyle męczyła i od razu nie poszła. No ale lęk przed gastroskopią i rakiem robi swoje. Z tym rakiem trzustki to też bym nie przesadzała.

Gość gość
Gdyby ty był rak układu pokarmowego to odrzucało by cie od jedzenia w szczególności od mięsa. Jednak objawy poważne. Anemia o której ktoś pisał to również bardzo poważny problem i może też być wskazówką.

Gość gość
Ale ja nie mam anemii raczej

Gość gość
Jeśli jeszcze i masz apetyt a chudniesz to może być rak Przy wrzodach sie nie ma apetytu i nie chudnie sie tak

Gość gość
przy wrzodach można schudnąć, nie wprowadzajcie jej w błąd, tak samo od stresu...wiadomo badania obowiązkowo, ale prawdopodobnie to jakiś nieżyt żołądka, wrzody, infekcja HP.

Gość gość
Autorko nie czytaj tego. Łatwo napisać głupotę osobie, która nigdy się nie bala. Gorzej tobie to czytać.

Gość gość
Ciezko cos powiedziec bez wynikow. Nawet lekarze po ciezkich latach pracy nie odpowiedzieliby na to pytanie ot tak. Teraz wrzody to czesta diagnoza. Helicobacter tez przyczynia sie do powstawania wrzodow. Zazwyczaj objawy sa schematyczne ale jednak przypadki w medycynie tak zaskakuja, ze lepiej sie przebadac. W tym przypadku warto zbadac tarczyce, morfologie, mocz, USG jamy brzusznej no i gastroskopia. Idz do swojego lekarza.

Gość gość
gość dziś srak nie rak. bezsensu straszycie dziewczyne wielcy znawcy. Doopa tam nie rak. Oczywiscie lekarz wskazany natomiast może to być zwykły refluks żołądka. Też to przechodziłam. Pomogło siemie lniane oraz BUSCOPAN dostepny w kazdej aptece. Mozesz go sprobowac. Zaszkodzic napewno nie zaszkodzi.

Gość gość
no własnie, tez pomyslałam o refluksie zoładka, zwłaszcza ta zgaga. mam podobne objawy, tyle ze jak jestem glodna to jeszcze dochodza czasem dusznosci, i co dziwniejsze, parcie na pecherz. ktos wie, czy nagłe parcie na pecherz moze byc zwiazane z refluksem?

Gość gość
A czy musi być dieta na to? Moge jesc wszystko co zawsze?rosol jest dobry na to?moja ciotka mówi ze tak

Gość gość
ale buscopan jest na jelito drazliwe przeciez nie refluks?

Gość gość
Tak, jedz rosół, on cię uleczy. Rosół wyleczy wszystko.

Gość gość
gość dziś rusz k***a glowa nim cos napiszesz.

Gość gość
Może niech autorka ruszy łbem i pójdzie do lekarza zamiast pytać ludzi czy ma wrzody czy raka. Pytanie durne to i ktoś napisał durną odpowiedz.

Gość Ula

Zacznij brać koniecznie pastę CBD 50%, wyniki mi się polepszyły, stosuje ja z zegarkiem w ręku. Na rynku dużo jest podrabianych past, na mnie jedynie ta działa super https://produktynatury.pl/produkt/pasta-cbd-cbda-50-12g/

Cokolwiek by nie było, to trzeba iść do lekarza. No sorry, diagnoza z forum to żadna diagnoza. 

To równie dobrze mogą być objawy wywołane przez stres.