Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie jest bogatym ten, kto dużo ma, lecz

Polecane posty

Gość gość

ten, kto dużo daje. Ten, kto jedynie gromadzi, kto zamartwia się z powodu jakiejś straty, jest w sferze psychologicznej biednym. Erich Fromm

Gość gość
Nikt nie staje się bogaty, jeśli nie wzbogaca innych Andrew Carnegie przemysłowiec i filantrop

Gość gość
Jest wiele rodzajów bogactwa.-.Ty wybierasz to które będzie miało przewagę w twoim życieu. R.M

Gość gość
Ja duzo daje innym, daje zarobić sklepom, daje zarobic restauracjom, hotelom, jubileron, to tez jest dzielenie sie :) dlaczego mam dawac komuś kto nic nie robi? Charytatywnie wspieran tylko zwierzęta

Gość gośćparassolka
nasz skarb to miłość,,Przechowujmy zaś ten skarb w naczyniach glinianych''(2 Kor 4,7) ,,Kto ma dwie suknie ,niech się podzieli z tym który nie ma ,a kto ma żywność ,niech tak samo czyni''(Łk.3,11)

Gość gość
10.15 a ty chociaz raz tak postapilas

Gość gośćparassolka
Zawsze staram się tak postępować ,tak mnie rodzice wychowali i tak mówi moja wiara..wedle której żyję i postępuję.Nie zastanawiam się nad tym po prostu dzielę się tym co mam ,czy to ciuchy z których córka wyrosła czy owoce czy słoiczek własnoręcznie zrobionej marmolady albo ogórków małosolnych ,nie ważne co ważne by ofiarować z serca .Zawsze jest coś co komuś można dać choćby tylko uśmiech ,radę ,ciepłe słowo,wsparcie to już wiele .Nie żebym była pyszna ale u mnie to spontan,dawanie daje mi więcej frajdy niż otrzymywanie.

Gość gośćparassolka
10.20 do puszki na cele charytatywne wrzuciłam paręnaście złotych a wczoraj na Krupówkach wrzuciłam do czapki chłopakowi który zbierał na jedzenie ,wiem że nie musiałam ale chciałam ,choć wszyscy go omijali i mówili że naciągacz ,nikt jednak nie zastanowił się nad tym że chłopak miał powyginane stopy i zniekształcone -stał tam w samych skarpetach -serce się kroiło nie mogłam inaczej;-(logiczne że w tym stanie nie może pracować a komentarze były że zbiera na piwo ,straszna jest ta ludzka znieczulica.Do rodziców ostatnio do domu przyszedł pan który prosił o jedzenie gdyż cały dochód pochłaniają wydatki na leczenie jego dziecka .Mama wrzuciła mu do reklamówki kilogram białego sera jakieś konserwy i coś tam jeszcze.Trzeba pomagać.Jezus też tak czynił.

Gość gość
Kto jest taki święty, nie rozchwala się tym, co robi. OBŁUDA I NIC WIĘCEJ A to znasz? „Niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa” – z Ewangelii Nie znoszę ludzi, którzy chwalą się sobą, czym oni to nie są… A przed Bogiem liczy się tylko pokora.

Gość gość
Parasolka naiwna jestes. Nie wiesz jak mafie zebracze zwłaszcza Cyganie wykorzystuja ludzi, wlasnie tych kalekich, poten zabierają im co wyzebrza i dadzą z tego jakis procent. Poczytaj sobie o tym.

Gość gość
Specjalnie wystawiają niepełnosprawnych bo wiadomo że taki więcej zbierze i litość wzbudzi.

Gość gość
W Indiach nawet celowo okaleczaja ludzi, dzieci aby wiecej uzebral. No tak, ale ten proceder jest dzieki takim jak ty! Gdyby ludzie nie dawali hajsu to by sie te nieroby wziely do pracy, a niepełnosprawni mieliby pieniadze z funduszy socjalnych. A tak, ty sie narobisz, a najwięcej zgarnia ciapaty gangsta.

Gość gośćparassolka
padło zapytanie do mnie wprost więc udzieliłam odpowiedzi ,też uważam że pisanie o tym to rodzaj pychy ,nie lubię się chwalić jeśli komuś pomagam.

Gość gość
tu mamy Polske i z biednym czasem trzeba sie podzielic dac to zlotowke czy 2 zl

Gość gość
11,29 Byłam pewna, że tak wybrniesz… ja znam ludzi, perfekcyjnie…pzdr.