Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ola1234321

Dziwne zachowanie ze strony dziadka (proszę o szybką odpowiedź)

Polecane posty

Nie wiem czy jestem zbyt dużą panikarą ale jakiś czas temu spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja związana z mężczyznami i bardzo zwracam uwagę. Chodzi o to, że jakieś dwa miesiące temu mój dziadek wyjechał za granicę można powiedzieć na "wakacje" do rodziny. Wczoraj wrócił cały dzień nie było mnie w domu więc widzieliśmy się dopiero wieczorem (mieszkamy w jednym domu). Dał nam prezenty mi w pierwszej kolejności była to torebka i piernik z napisem tłumacząc na polski moja królewna, niby nic dziwnego jednak wróciłam do swojego pokoju otworzyłam torebkę a w środku było 20 złotych a mój brat oprócz koszulki nie dostał nic. Kolejna sytuacja miała miejsce rano przyszedł do mnie dziadek z zapytaniem czy chcę ciasto. Poźniej przyszedł z nim i powiedział mi : "Umiesz dotrzymać tajemnicy, ale tak po męsku, że nikomu nie powiesz", sądziłam,że chodzi o jakaś niespodziankę dla kogoś więc przytaknęłam a on mi powiedział, że mnie kocha najmocniej i mam się przytulić i buzi mu dać najpierw on mi dał może z 3 razy w policzek a potem tak odwróciłam twarz, że w usta. Byłam w szoku, wychodząc powiedział, że mam nadzieję, że się nie obraziłam. Jestem w szoku bo nigdy czegoś takiego nie robił i mieliśmy dobre relacje ale nie aż tak. Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy ja jestem przewrażliwiona czy jest to dziwne nie tylko dla mnie

Gość gość
Nie jesteś przewrażliwiona. Powiedz o tym w pierwszej kolejności rodzicom, a jeśli zbagatelizują, to wychowawczyni albo pedagogowi w szkole. Dziadkowi mogło coś stuknąć do głowy na stare lata, ale lepiej, żeby to się wydało szybko, niż za późno. Jeśli dziadek posunie się dalej, to może mieć przez to poważne problemy. Dla jego dobra powinnaś o tym powiedzieć innym, a oni powinni zadbać o to, żeby mu to wybić z głowy. Unikaj też sytuacji sam na sam z dziadkiem.

Gość gość
dziadek kryptopederastosodomitopedofil

Gość gość
A ile Ty masz lat?

Gość gość
Co za czasy, sama nie miałam dziadka, ale mój tato dla swoich wnuków był ciepłym, dobrym, delikatnym człowiekiem. Przytulanie, głaskanie, całowanie, noszenie na rękach...jak najbardziej, ale jak dziadek. To co piszesz wydaje mi się podejrzane. Dziadkowi chyba coś się we łbie poprzewracało na stare lata ;-( Może nie ma to kontekstu seksualnego, ale wyznania miłosne w kierunku nastolatki /jak się domyślam/ są podejrzane ;-( Porozmawiaj z rodzicami, tak chyba będzie najbezpieczniej i uważaj na dziadka w sytuacjach gdy jesteście sami w domu.

Gość ola1234321
15

tylko, że on był ogarnięty tzn. ani my patologia, pełna rodzina,bez problemów a jak czytałam o takich rzeczach to była to dla mnie abstrakcja. Przed wyjazdem było z nim okej tzn. zażartował, porozmawiał ale teraz to jestem zaniepokojona.

Gość gość
Musisz o tym powiedzieć ludziom w Twoim otoczeniu. Samo to, że jesteś zaniepokojona świadczy o tym, że nie jest wszystko ok. Być może dziadkowi trzeba pomóc, bo robi to nieświadomie. A jeśli świadomie, to musi dostać jasny sygnał, żeby przestał, bo w innym razie posunie się dalej i może się to skończyć na przykład problemami dla Ciebie w zakładaniu normalnych związków w przyszłości. Dbaj o siebie i opowiedz o tym rodzicom i życzliwym ci ludziom.