Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś żałuje, że nie zdecydował się na drugie dziecko?

Polecane posty

Gość gość

zostal tylko przy jedynaku z roznych wzgledow i zaluje, ze nie staral sie o drugie?

Gość gość
10 lat czekalam na drugie i zalowalam ze sie nie dalo. Jak juz udalo sie drugie to od razu potem trzecie , poki szyjka macicy sie jeszcze niedomknela

Gość gość
A jakie ma to znaczenie ta szyjka?

Gość gość
Moja koleżanka. Ma draba prawie 30-letniego, wychuchanego, na drugie "nie mieli pieniędzy", a teraz pustka, bo drab nie zamierza dać im wnuków, jest samotnikiem i dziwakiem. A ja bardzo żałuję, że nie zdecydowałam się na trzecie.

Gość gość
Ja żałuję ,ze na 3 jestem za stara :((( Nigdy nie chciałąm miec jedynaka. Dzieci mam z in vitro :)

Gość gość
Kazda matka załuje ze ma tylko jedno dziecko. Taka biologia :(

Gość gość
Ja tez żałuję, choć u mnie to nie był kwestia decyzji, bo rozstaliśmy się i po prostu nie miałam z kim zrobić tego dziecka. ;) Ale zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci.

Gość gość
Ja mam dwoje i bardzo chcialabym miec trzecie ale sie nie zdecyduje.(mam 36lat i jedno dziecko chore)

Gość gość
Ja jestem w drugiej ciąży i nachodzą mnie myśli, że po co mi to było. A starałam się długo. Ale jak czytam takie wypowiedzi, to mi lepiej, pewnie hormony mi mącą w głowie...

Gość gość
ja mam dwójkę (różnica 3 lat) i jestem chodzącym kłębkiem nerwów, jeśli możecie pozostańcie przy jednym.

Gość gość
Własnie obawiam sie, ze o ile przy jednym jest w miare lajtowo to przy dwojce juz tak nie bedzie, ale z drugiej strony czuje, ze moge zalowac jak nie postaram sie o 2.

Gość gość
Mam dwoje i chciałabym troje ale nie mam warunków i kasy. Drugie jest wpadka i mega się cieszę. Jak widzę jak się teraz bawią, jak dbają o siebie 10 Msc i 2lata5miesiecy. Dwie siostry a świata poza sobą nie widzą.

Gość gość
dziś , a nie wiem czemu to dopisalam. Mam problemy z zajsciem w ciaze i dluzsza przerwa niz pol roku , moglaby zaowocowac tym ze trzecie juz by sie nie udalo. Miedzy najstarsza a srednim jest 12 lat roznicy. Mialam chwile zawahania czy chce trzecie , i przeczytalam cos w stylu ze " mam wiele znajomych juz w starszym wieku i wiele razy slyszalam ze zaluje ze nie ma kolejnego dziecka, nigdy za to nie slyszalam by ktos mowil ze ma dzieci za duzo i zaluje ze sie urodzili"

Gość gość
Zawsze dobrze mieć przynajmniej dwojkę, bo pierwsze może się nie udać :D I niestety nierzadko tak bywa. A bardzo, naprawdę baaardzo rzadko zdarza się, aby dwójka się nie udała :D

Gość gość
do gość dziś - a twoj****chory jak naklepią ci na starość wnuków to dopiero będziesz zapieprzała idiotko tylko łeb ci będzie odskakiwał, będziesz tak jak moja sąsiadka mówi, że jej tylko na majtki pieniądze zostają bo wszystko pożerają wnuki

Gość gość
do gość dziś - odczep się, ja mam jedno i nie żałuję, kobieto, dlaczego sie wypowiadasz za wszystkich, typowa, głupa rozmnażająca się królica

Gość gość
Dodam, że te wszystkie spier/dolone prawiczki i przegrańcy z działu ogólnego to są jedynaki w głównej mierze :D

Gość gość
do gość dziś - no i ładny zapieprz przy dwójcie maluchów, chyba, że zaprzęgłaś do pomocy głupie babki

Gość gość
Ja nie jestem pro-life i nigdy nie byłam, ale powiem Wam, że brat czy siostra może bardzo pomóc w nabyciu pewności siebie i w "rozwinięciu skrzydeł" temu pierwszemu dziecku jeżeli jest wyjątkowo nieśmiałe czy zamknięte w sobie. I wiem to z autopsji. Z obserwacji w sumie też.

Gość gość
u mnie w pracy został w ubiegłym roku przyjęty młody chłopak po studiach, ma dwoje rodzeństwa, no kuźwa takiej mendy to nie widziałam, wygląda, ze wychowywany w lesie