Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Farrrba

salicylany alergolog czy gastrolog?

Polecane posty

Gość Farrrba

Cześć, Może ktoś mi doradzi? Nie jestem pewna czy mam alergię na niektóre produkty roślinne, czy jest to alergia na salicylany. Wiąże się to z problemami z trawieniem i sączącymi się bolesnymi wypryskami na twarzy i skórze pod włosami. Czy powinnam się zgłosić do alergologa, czy gastrologa a może innego specjalisty? Czy mogę wykonać jakiś miarodajny test na nadwrażliwość na salicylany, taki jak test na alergię? Przypuszczam że to salicylany bo test aspirynowy przechodzę bardzo źle(palpitacje serca duszność, zaczerwienienie skóry, problemy gastryczne). Poza tym po zjedzeniu dania z oliwą , warzywami i przyprawami, w ciągu dwóch godzin mam opuchnięte bolesne wypryski na twarzy i skórze pod włosami które później zaczynają się sączyć, boli mnie głowa, serce mi lata, i generalnie jest kicha. Nie wiem do jakiego specjalisty się z tym zgłosić(alergolog/gastrolog). Pytanie zadałam najpierw na stronie znanylekarz i dostałam odpowiedź z czapy, dlatego pytam tutaj, może ktoś coś podpowie. Z góry dzięki!

Gość Farrrba
naprawdę nikt?