Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokuta za grzechy,ktos mi odpowie?

Polecane posty

Gość gość

Dzis dostalem pokute,przez osiem dni pelne piątki dwa razy dziennie. Spokojnie nie jestem nawiedzony,po prostu sumienie mnie gryzlo po pewnych sytuacjach w zyciu ktorych sie dopuscilem i naszla mnie refleksja wyspowiadania sie pierwszy raz uczciwie od 41lat bo w spowiedzi w zyciu bylem 3razy ale ani razu nie byly szczere. Ksiadz jest naprawde w porzadku ale troche zmarkotnial gdy mu opowiedzialem swoj rozdzial z zycia. To chyba mocna pokuta,jak myslicie? Pozdrawiam i prosze nie hejtujcie.

Gość gośćPsiskoPrawdziwe
Chodzisz do spowiedzi? :D

Gość gość
„1:54 nie nie chodzilem nigdy. Poprostu mam juz swoj wiek a za uszami sporo sie zabrało i poczulem ze nie tedy droga by gryźć sie z tym samemu,tymbardziej ze obciazenie bylo juz tak przytlaczajace ze nie dawalem rady:(

Gość gość
Co dziwne,walczylem z tą sytuacją juz bardzo dlugo:( i w zyciu wszystko szlo mi pod góre i coraz ciezej bylo sie wspinac. Mialem juz nawet najgorsze mysli z wycieczką na strych:( i wiesz moze to i zabawne ale czuje od wielu lat pierszy raz ulge

Gość gośćPsiskoPrawdziwe
Autor tematu to moher.

Gość gośćKasia1
Masz swój wiek ale mam nadzieje że ci jeszcze staje

Gość gość
odpuszczam wam grzechy tylko się otpiertolta wreszcie bo was tak przeoram koootaaem że wam to poczucie winy wyjdzie oczami

Gość gość
niepotrzebnie masz nadzieję.

Gość gość
puknij się głową że slimakiem i się pobaw własnym ptakiem chora psychicznie dewiantko

Gość gość
a jak nie to ją cię pukne kilofem w ten zryty beret

Gość gość
zaslugujecie na to ale paradoksalnie nie jesteście tego warci.a tera łaskawie bujak wory kretynko

Gość gość
razem że swoją swita nieuleczalnych przypadków psychiatrycznych

Gość gość
tyle z mojej strony.

Gość gość
oprócz tego że was pozabijam

Gość gość
jak będę chciał humor miał i ktoś mi za to zapłaci. póki co planuje iść na d****i

Gość gość
ale fajnie wiedzieć że taka kupa ludzi tak bardzo mi zazdrosci że aż mnie nienawidzi do czerwonosci . tak czy inaczej wezmę co moje

Gość gość
a teraz możesz zaczacnawijac o wyparciach zaparciach wypieciach i innych dolegliwościami które cię trapią

Gość gość
Szkoda ze jestes taki jeden z drugim w pysku mocny. Zwal jak zwal,moze i moher,no bo przeciez po 20latach idąc pierwszy raz do Boga w prośbie to jest synonimem wstydu w obecnej erze maincraftowych zamulaczy. Swoją drogą spotkaj się ze mną jeden z drugim mlodzieńco-rurkarzy ze starym h.jem, twarzą w twarz, a wezme na siebie chętnie kolejną pokute,bo złamane wasze nosy byłyby moją rozkoszą psychiczną choć niekoniecznie duchową . Autor tematu

Gość gość
02:21- musisz być wyjątkowo nieurodziwa jeśli jesteś zainteresowana....Ale wiesz co,zapytaj swojej mamy o mnie,ona Ci odpowie.Tylko pytaj wtedy gdy taty nie bedzie w ponliżu bo po co chlopinie robic przykrosc

Gość gość
Pokuta mocno zalecana, zwłaszcza jeśli jesteś już stary, kawał życia sie nie spowiadałeś i masz na sumieniu dość poważne grzechy, np. przeciwko życiu i integralności bliźnich swoich. W ogóle warto zacząć sie spowiadać, przynajmniej w późnym wieku. Żebyś po śmierci nie trafił do piekła.

Gość gość
03:45- nie o piekło mi chodzi bo raczej mysle ze ziemia tym wlasnie jest... bardziej mialem na musli oczyszczenie duchowe.Sluchajcie bez hejtow,co jest lepsze z dwojga złego,spowiedz czy zalewanie wlasnego sumienia w litrach alkoholi lub innych uzywek. Kazdy z nas czegos potrzebuje i kazdy z nas robi co chce bo taką wlasnie wole mamy.Jednak moje pytanie dotyczylo tematu,czyli czy ta pokuta jaką otrzymałem jest “normalna” czy raczej faktycznie grzechy musiałbyć powazne..