Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość moniczka

Czy kupilibyście dom z aukcji komorniczej ?

Polecane posty

Gość gość moniczka

Trafiła się b. dobra okazja a ja jestem w 6 miesiącu ciąży. Razem z mężem szukamy intensywnie mieszkania od kilku miesięcy bo pomieszkujemy u teściów. Przypadkowo znaleźliśmy dom z działką za bardzo dobre pieniądze. Mam mieszane myśli. Jutro licytacja i tak trochę się wahamy...

Gość gość
na cudzej krzywdzie jeszcze nikt się nie wzbogacił

Gość gość
Jakiej krzywdzie? Ktoś narobił długów to teraz płaci. Takie jest dorosłe życie że ponosi się konsekwencje.

Gość gość
dziś to chyba zależy od przypadku

Gość gość moniczka
No właśnie. Ktoś się wypowie jeszcze ??

Gość gość
Nie zastanawiaj się i kupuj jeśli to naprawdę okazja.

Gość gość
Też uważam, że na cudzej krzywdzie nikt się nie wzbogacił.

Gość gość
Ale jakiej krzywdzie?! Gdzie ta krzywda?!

Gość gość
Domu znajomych lub rodziny nie, ale gdzies w miejscowosci obok czemu nie?

Gość gość
Jeśli to dobra okazja to bym się nawet nie zastanawiała tylko kupiła. To nie jest bogacenie się na cudzej krzywdzie, bo ty tej osoby nie skrzywdzilaś i nie przez ciebie straciła dom. Z resztą to już nie jest i tak dom tej osoby tylko nieruchomość na rynku, którą i tak ktoś kupi.

Gość gość
Eksmisja poprzednich lokatorów w w takim przypadku trwa latami, polskie prawo przewiduje masę odwołań i to strasznie wydłuża proces, lokatorzy niestety mają prawo do lokalu socjalnego i musisz im je zapewnić albo czekać aż dostaną taki od miasta, jeżeli kupujesz dla siebie to to kiepski interes, jeżeli dla dziecka które ma np 2 lata jako mieszkanie w prezencie ślubnym to sprawa będzie już rozwiązana, to może się trochę oplaca, też myślałam żeby kupić ale policzyłam sobie że dostanę to mieszkanie za najwcześniej 4-5 lat zdewastowane, trzeba doliczyć koszty rozpraw i adwokatów i rachunki będziesz musiała płacić czynsz wodę ogrzewanie i w niektórych przypadkach media póki państwo lokatorzy się łaskawie nie wyprowadza.

Gość gość
dziś Głupoty piszesz

Gość gość
Moka kuzynka się tak urządziła kupując i adwokat mówił że takwlasnie to wygląda w 90 procent przypadków . Także więc co mówię, teść też chciał kupić dom koło nich kupił jego sasiad, do dzisiaj tam nie mieszka bo mieszka stsrowinka której nie eksmitują . Jedyny sens kupna ma kupno działki budowlanej niezabudowanej lub ruchomości

Gość gość
dziś Mam kolegę który jest komornikiem i nie pisz bzdur

Gość gość
Ja tam bym się nie zastawiała i kupiła

Gość gość
Sprawdź dobrze stan prawny, czy nie ma służebności ani lokatorów.

Gość gość
Dom jak dom. Komornik sprzedaje , są licytanci i albo przebijesz ich albo nie kupisz. Gdyby ludzie nie mieli długów nie byłoby komornika.

Gość gość
przecież cene poznasz po aukcji, skąd wiesz, że jest dobra? zresztą przed zakupem nieruchomości bada się jej stan przez własnego rzeczoznawcę, a nie jakiegoś podstawionego przez komornika, któremu tylko zależy na zbyciu i prowizji, poza tym na takich aukcjach to same szwindle odchodzą :D 🖐️

Gość gość
Ja bym nie kupił. Jak tym ludziom spojrzeć w oczy później.

Gość gość
To jest bogacenie się na cudzej krzywdzie!!! Dlaczego? Bo gdy po 2 licytacji komorniczej nikt domu nie kupi to on zostaje nadal w posiadaniu dłużnika i komornik nic dalej z nim nie zrobi!!!

Gość gość
Dlatego ci co kupują na licytacjach komorniczych to największe ludzkie smieci.

Gość gość
Autorko jak ci się podoba dom to zaproponuj cene właścicielowi a nie komornikowi. Kup po 2 nieudanych licytacjach od wlasciciela bezposrednio albo przed zajęciem przez komornika. A nie próbujesz ugrać coś na nieszczęściu innych. A najlepiej sama sobie zbuduj dom.

Gość gość
Ta "krzywda" to najczęściej kredyty brane na życie ponad stan, więc pakowanie się w kłopoty na własną prośbę.

Gość gość
22:24 mam nadzieje że twoj mąż zostanie kaleka po jakimś np.wypadku samochodowym i niech was też kiedys komornic zacytuje. Albo niech ci dziecko ciężko zachoruje i będą potrzebne leki za setki tyś albo operacje za miliony.

Gość gość
22:29 Znam kilka takich przypadków i żaden nie był losowy, związany z chorobą itd., stracili nieruchomości czy firmy wyłącznie z własnej głupoty.

Gość gość
22:31 więc pokaż innym że ty nie jesteś głupia i potrafisz sama zbudować własny dom wg.własnego projektu.

Gość gość
23:34 Ja nie jestem autorką wątku, dom mam i nie potrzebuje kolejnego.

Gość gość moniczka
Dziękuję wszystkim. Zdecydowaliśmy już z mężem że sobie odpuszczamy. Dobranoc :-)

Gość gość
22:29 Powiedz to ludziom którzy np. próbują odzyskać zapłatę od Janusza biznesu, który nie płacił ZUSu, pracownikom, za materiały ale na nowe samochody i balowanie po drogich zagranicznych kurortach to kasę miał. A jak komornik zapuka do drzwi to wielce pokrzywdzony...

Gość gość
22:42 no tak są różne historie życia i nie zawsze się je zna. Na pewno są cwaniaki których nie powinno się żałować.