Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam cerę w fatalnym stanie. :( Co robić?

Polecane posty

Gość gość

Moja skóra twarzy jest bardzo wrażliwa, źle reaguje na kosmetyki, po ich użyciu pojawiają się ropne krostki. Próbowałam stosować koreańską pielęgnacje, jednak to jeszcze bardziej pogorszyło stan mojej cery. :( Najgorzej, że mam suchą skórę zimnych miesiącach i nie mogę stosować żadnego kremu, bo wszystkie, które wypróbowałam mnie uczulały. Przez to pojawiają się już drobne zmarszczki. :( Moja skóra najlepiej wygląda latem, bo przynajmniej nie jest przesuszona, nie muszę stosować wtedy żadnych kremów. Ja już naprawdę nie wiem, co robić, wydałam mnóstwo pieniędzy na kosmetyki i ciągle jest to samo. Mogłybyście mi coś doradzić?

Gość gość
nie wiem co doradzic, ale wiem, ze ta koreanska pielegnacja to mit wymyslony przez autorke ksiazki, zeby wypromowac swoj sklep.

Gość gość
A ja ci proponuję poczytanie blogu KosmoStolog.pl.dowiesz się wszystkiego od profesjonalistki.Możesz nawet umowic się z Ziemoliną na konsultacje przez skaypa (płatne).

Gość gość
A ja nie polecam tego bloga, bo to reklama. ;)

Gość gość
Właśnie kosmostolog albo mademoiselleve ci pomogą. Wg mnie początkiem drogi byłyby kosmetyki robione w domu, żeby testować każdy składnik i żebyś wiedziała, co cię uczula (o ile nie mylisz uczulenia z reakcją zapalną czy podrażnieniem).

Gość gość
Po prostu przestań ją "pielęgnować", sama widzisz, że ona tego nie chce. Lepsza przesuszona skóra niż wypryski ropne.

Gość gość
Unikaj klimatyzacji i nie przegrzewaj mieszkania.

Gość gość
Spróbuj może suplementów? Ja mam suchą skórę i pomogła mi Neoglandyna, polecała mi koleżanka co też ma bardzo wrażliwą cerę i wszystko prawie ją podrażnia. Moim zdaniem warto sprawdzić.