Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie po ślubie

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje rady. Rodzice narzeczonego obiecali, że dadzą nam dom, który nie dawno wybudowali w odległości około 100 m od nich. Ja zgodziłam się na opcję, dom w stanie surowym i mieliśmy go sami wykończyć. Przed kilkoma dniami stwierdzili że jednak oni wyprowadza się do nowego domu a nam dadzą stary, do remontu i ogólnie w bardzo średnim stanie. Teściowie są po 50 i prowadzą firmę, mają gospodarstwo i w tym wszystkim pomaga im mój facet, wszystko się dzieje w podwórku ststego domu. Ja nie wiem jak powinnam się zachować. Stwierdziłam że wolę mieszkać w moim rodzinnym domu i po ślubie zacząć budowę swojego domu z dala od teściów bo niestety są bardzo zaborczy i chcą nam układać życie ( między innymi chcą żebym pracowała u nich, mimo że ja mam swoją bardzo dobrą pracę). Jestem świadoma że teściowie będą pracować, będą ciągle się szwedac po naszym podwórku, bo tu jest ich praca. Mój facet niestety chce mieszkać w starym domu, wsadzić w remont cała naszą kasę. Jak myślicie jaka opcja byłaby dla nas najsensowniejsza?

Gość gość
Nie macie ślubu? Absolutnie nie pakuj oszczędności w dom teściów. Mieszkanie/ dom przepisane na syna będzie tylko jego i po ślubie wyrzuci Cię na zbity pysk. Zresztą bez sensu jest mieszkać tak blisko teściów to ze wspólnym podworkiem. Wiem jak to się kończy bo sama tak mieszkałam a teraz splacam kredyt na małe mieszkanko i jestem o wiele szczesliwsza.