Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mozna zrobic z szynki, lopatki, karczku na obiad?

Polecane posty

Gość gość

Ja robie zazwyczaj gulasz z pieczarkami, sos koperkowy, zupe gulaszowa, sos slodko kwasny z przecierem. Szukam nowych pomyslow. Podpowiedzcie cos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja szukam inspiracji na yt skutecznie.tv i zawsze cos u niej znajde.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Łopatka jest delikatnym i smacznym mięskiem. Kroję na spore kawałeczki Lekko zbijam (lżej, niż schabowe), obsmażam na patelni obtoczoną w mące, a potem duszę z sosem. Można łopatkę upiec, jeżeli trafi się ładna. Można zrobić mielone. Można zrobić farsz do pierogów z mięsem (i wcale nie musi być gotowana - podsmażyć drobno krojoną cebulkę, dodać na patelnię zmieloną surową łopatkę, dosyć wyraziście przyprawić, po ostudzeniu wbić malutkie jajko, żeby farsz się nie rozwalał i farsz gotowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie autorka, ale dziekuje za ten przepis na farsz do pierogów z patelni :* super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zupa gulaszowa z wieprzowiny? :o chyba nie wiesz co znaczy naprawdę dobra gulaszowa ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dodaj do sosu papryki,cukinii,cebuli,natki i koperku.Bedzie lepszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Też robię zupe gulaszową z wieprzowiny. Pamiętaj nie każdy lubi wołowinę. Do placka po węgiersku też robie wieprzowinę bo nie lubimy wołowiny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z łopatki mielone lub gulasz do placków po węgiersku, szynki nie kupuję bo jest za sucha (albo ja nie umiem jej dobrze przyrządzić), kark piekę i potem jemy do chleba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mam 40 lat i nigdy nie jadłam karku, w ogóle nie przepadam za wieprzowina bo śmierdzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
11.15. Nikogo to nie obchodzi co jesz a czego nie. Temat dotyczy pomyslow na obiad. Mieso bylo wymienione w temacie wiec po co wchodzilas i piszesz nie na temat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ty chory psycholu po kij piszesz!!!! Wypier do psychiatryka!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo mam taka ochotę, więc będę pisała co chce i gdzie chce!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
11.24 rozumiem, jestes glupia i nie umiesz pisac na temat. Wszystko juz jasne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak jestem głupia, lepiej Ci zjadliwa zmijo?!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
11.33. Nie jestem zmija :) lepiej podaj pomysl co robisz z miesa jakie lubisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Farsz do pierogów robi się z wołowiny!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
11.35. A dlaczego z wolowiny? Jak zrobie z wieprzowiny to otruje sie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Lubię wołowinę, indyka, cielęcina, jagnięcina, sarnine i dzika. Robię w zależności która część mięsa posiadam dosyć klasycznie gulasze, pieczenie, kotlety np. jagnięce z kością do tego jakoś fajny sosik na bazie wina, chilli von carne, z gorszych częśc***asztety.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Farsz do pierogów robi się z wołowiny!!! x Farsz do pierogów robisz z tego co chcesz!!! Nawet z ryby jakbyś miała taką fantazję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×