Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariann_a

Czy mogę zostać zwolniona z wfu częściowo?

Polecane posty

Gość Mariann_a

Otóż chodzę fo drugich klas gimnazjum i mam wadę wzroku -2.75 diotropii i na drugim oku jeszcze gorsza. Źle widzę bez okularów a w dodatku mam astygmatyzm. Problem leży w tym, że bez okularów nie mogę ćwiczyć, a jeśli ćwiczę to się o nie boję ze względu na super cienkie oprawki i wartość. Wczoraj na zwolnieniu, kiedy siedzialam pod drabinkami, piłka uderzyła mnie w głowę 2 razy. Powiedziałam wfistce to doslownie powiedziala mi, ze "ma to w gdzie i mam jej d**y nie zawracac". I tak na kazdym wfie. Zastanawiam sie czy mama nie moze mi napisac oswiadczenia o zwolnienie z gry w siatkowke oraz koszykowe i inne p*****ly ktore sa najbardziej nie na moja korzysc. Przypomne ze w tamtym roku po uderzeniu przez pilke w twarz moje okulary przepolowily sie na pol a sama dostalam wstrzasu mozgu...

Gość gość
Nie. Ja w twoim wieku mialam wade ponad 3 i ogromny astygmatyzm. mialam szkla grubsze niz denka od kufla.

Gość gość
Marianno, na szczęście kiedyś będziesz mogła zrobić sobie operację wzroku, jeśli podejmiesz taką decyzję. Teraz postarałabym się o zaświadczenie od lekarza o tym, że pewne aktywności mogą pogorszyć Twój stan zdrowia, inne zaś ze względu na okulary grożą innymi obrażeniami. Z takimi zaświadczeniami poszłabym do nauczycielki lub i dyrekcji. I np. zaproponowała, że możesz chodzić na basen, jakieś inne zajęcia - w ramach odpracowywania wuefu (co z resztą będzie dla Ciebie dobre).