Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwód, naprzemienna opieka nad dziećmi i zmiana decyzji ex.!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam, od 2 lat jest ustanowione przez sąd, że z ex wychowujemy dzieci naprzemiennie tydzień na tydzień, koszta utrzymania na pół. Nie dawno ex stwierdziła że składa do sąd wniosek by dzieci były cały czas u niej, a ja mam płacić alimenty i dzieci brać w weekendy. Ponadto zapowiedziała, że do sprawy nie da mi dzieci, czy to będzie złamanie wyroku który już jest? Proszę o rady bo nie chce stracić tego kontaktu z dziećmi chce je wychowywać i uczestniczyć w ich życiu jak dotychczas.Dodam na adwokata mnie nie stać.

Gość gość
Oczywiście że łamie prawo, powiedz to na sprawie.

Gość gość
Boję się że sąd przychyli się do jej zmiany decyzji, wiadomo jakie prawo ma ojciec a jakie kobiety, nie ze się chwale ale otoczenie sądzi i mam kilka dowodów że to ona bardziej nie dopilnowoje podstawowych rzeczy w opiece. Nie wiem czy to będzie wystarczające dla sądu by nie zmieniać wyroku.

Gość gość
Opieka naprzemienna jest możliwa jeśli obie strony wyrażają zgodę. Inaczej nie ma najmniejszych szans. Jesteś na przegranej pozycji

Gość gość
Czy rozmawiales z nią, dlaczego zmienila zdanie? Mam na mysli spokojna rozmowe dwoch doroslych ludzi- rodziców. Skoro opieka byla podzielona i trwala az 2 lata, to może cos jej się przestalo podobac? Porozmawiaj z nią i jak sie nie dogadacie, to radze wziac prawnika.

Gość gość
Nie, nie byli takiej rozmowy, powód że dzieci biegają od domu do domu. Ja sądzę że chodzi tu o pieniądze ponieważ narobiła sobie długie ma komornika nie radzi sobie i szuka pieniędzy. A decyzja była zaskoczeniem od tak przyszedł SMS. Gdzie dwa dni temu przy rozmowie nie byli tego tematu

Gość gość
Up. Ktoś coś poradzi?