Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OlaL

Niedoczynność tarczycy i hashimoto

Polecane posty

Witam , od 4-5 lat zmagam się z chorobą tarczycy niedoczynność i hasimoto , przez te lata mój wskaznik tsh ciągle rósł w górę i dawki cały czas rosną aktualna dawka wynosi 112 przy wynikach 6.78 tsh , i żaden lekarz przez tak długi okres nie umiał mi tego ustabilizować , i martwię się tym ze z czasem dojedzie do dawki 200 i czy to jest możliwe ???? Objawy mam typowe to tego typu choroby tylko jedna rzecz mnie martwi napady gorąca i ciągle czerwona twarz .... Proszę o pomoc

Gość gość
Podobno wynik jedno cyfrowy(0-9) nie jest niepokojący. Mnie lekarz zalecił brać Letrox50 przy podobnym wyniku do Twojego. Ale bardzo się źle czułam i sama sobie zmniejszyłam dawkę o połowę. Teraz jest ok. Podobno lekka niedoczynność nie jest groźna a nawet wydłuża życie. Zwłaszcza u kobiet . Niektóre tak mają i jeśli nie powoduje to żadnych dokuczliwych komplikacji na zdrowiu i samopoczuciu to nie trzeba wpadać w panikę. Czytałam ostatnio naukowe wywody na ten temat.

właśnie tylko czasem dochodzi do tego ze mam aż 15.10 tsh i wtedy od razu poszłam do lekarza i mi zwiększył