Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka zaraz skończy 6mcy. Jak wprowadzić inne jedzenie? Co i kiedy?

Polecane posty

Gość gość

Jakies pojęcie mam, ale wszystko mi się miesza :o ile czego na początek? Jak wstanie rano to kaszka? Kiedy deserek i co na deserek? Na kolacje też kaszka? Wiadomo, że zaczynamy od łyżeczki, ale jak to wygląda na początku i jak potem? Jestem tym normalnie wystraszona. Zostało 2tyg do pół roczku. Córka na piersi.

Gość gość
Ja prdl .. współczuję dziecku takiej matki

Gość gość
Zmiksuj dziecku banana ot cały deserek

Gość gość
Zapytaj matki jak rozszerzała ci dietę. Na pewno nie robiła ci 3 posiłków innych od razu. Jakieś durne zalecenia WHO, pół roku tylko pierś, niech się dziecko drze z głodu, ale pół roku musi być, a potem się pytają takie jak dietę rozszerzyć.

Gość gość
Nie musisz czekać do pół roku. Ja dawałem słoiczki. Najpierw marchewka ze 3 -4 dni, potem marchew z ziemniakiem, dynią, potem owoce. Zawsze odstep przed czyms nowym w diecie. Zaczynało się od oblizania łyżeczki , ale moj mial 4mies skończone. Na 6mies już ładnie zjadal obiadki i kaszę łyżeczką.

Gość gość
Jakies durne zalecenia who? Wow, kafe rozwaliła system! Jest madrzejsza niz who :D

Gość gość
Moja prababcia zyla 94 lata nie mialam zalecen who w swoim dziecinstwie:D jakos cieszyla sie swietnym zdrowiem dziwna sprawa jak nasz gatunek dał rade bez who?

Gość gość
A ile twoja prababcia miala rodzenstwa ktore zmarlo przy narodzinach lub w krotkim czasie? Taka prawda ze przezywaly najsilniejsze jednostki. Akurat w kwestii rozszerzania diety who ma dosyc ogolne zalecenia.i nikt nie kaze glodzic dziecka byle tylko bylo na piersi. Jesli laktacja jest ok to spokojnie mozna wykarmic dziecko piersia.

Gość gość
gość wczoraj Jakies durne zalecenia who? Wow, kafe rozwaliła system! Jest madrzejsza niz who x Oczywiście, że zalecenie WHO odnośnie rozszerzania diety niemowlętom jest durne. Powiedz mi dlaczego dzieci karmione mieszanie kp plus mm, mogą mieć rozszerzaną dietę już w 4tym miesiącu życia, a te co są tylko na kp dopiero po skończeniu pół roku? No wytłumacz mi to. Tym, co są karmione, lub dokarmiane butelką, tak szybko jelita dojrzewają, że mogą mieć soczki po skończeniu 3mż? Podobno mm to syf, więc raczej jelitom nie pomaga. Ja ci powiem dlaczego WHO pie/r/do/li, że dopiero po skończeniu pół roku rozszerzać dietę, a kp najlepiej do dwóch lat. Bo jak zaleca kupę zintegrowanych szczepionek dzieciom do dwóch lat, to trzeba jakoś w minimalnym stopniu niwelować negatywne skutki szczepień jakim są dostarczanie rtęci i zabijanie dobrej flory bakteryjnej u dziecka. A mleko ludzkie jako jedno z niewielu posiada kwas kaprylowy i laurynowy niszczący candidę i inne, które rozwijają się pod wpływem ubytku dobrej flory bakteryjnej dokarmiane dodatkowo rtęcią. Z założenia natury, nasz pokarm pod względem odżywczym powinien wystarczyć jako jedyne pożywienie niemowlęciu do 6mż, aleee niemowlętom, którym to wystarcza jest znikoma ilość. Może 1/100? Reszta matek dokarmia swoje niemowlęta mm, bo dziecko wiecznie głodne. Jeszcze raz. Wytłumacz mi co ma w sobie mm, nawet jedno karmienie dziennie, czego nie ma kp, że dziecko po skończeniu 3mż, jest gotowe na inne pożywienie.

Gość gość
gość wczoraj A ile twoja prababcia miala rodzenstwa ktore zmarlo przy narodzinach lub w krotkim czasie? Taka prawda ze przezywaly najsilniejsze jednostki. Akurat w kwestii rozszerzania diety who ma dosyc ogolne zalecenia.i nikt nie kaze glodzic dziecka byle tylko bylo na piersi. Jesli laktacja jest ok to spokojnie mozna wykarmic dziecko piersia. x A co ma WHO do śmierci niemowląt podczas porodów z komplikacjami ponad 100 lat temu, kiedy cc nie było stosowane powszechnie? Mylisz się, bo podczas porodu z komplikacjami, to umrzeć może nawet wybitnie silna jednostka. Ups cc. WHO mówi, że cc nie powinno być więcej niż 15% . To dlaczego u nas kobiety idą na cc na życzenie, kiedy WHO zaleca tylko 15%, ale potem WHO takie super i się będę stosować. Hipokrytki. Nikt nie każe głodzić dziecka? Jak to nie? A WHO to co? Nieprawda, że jak laktacja jest ok, to dziecko nie będzie głodne, aż do pół roku. Wszystko zależy od dziecka. 5miesieczne dziecko waży zazwyczaj 7 kg. Raczej mało które wytrzymuje tylko na piersi, aż pół roku. Możesz mieć półcentymetrową warstwę śmietany w mleku, a i tak dziecko może być głodne.

Gość gość
Bez spiny, na luzie, nie czytając neta.

Gość gość
Drogie Mamy, Wasze rady są bezcenne, co kilka głów to nie jedna... bardzo dziękuję... Zapraszam, jeżeli macie w swoich szafach i szafkach wspaniałe rzeczy które świetnie sprawdziły się Waszym przypadku lub w przypadku waszych dzieci , a są w doskonałym stanie (jak to przy maluchach zwykle bywa - moc ciuszków z których dzieci wyrastają zanim zdąży wyschnąć pranie usmiech.gif lub przetestowane akcesoria) oddajcie lub odsprzedajcie innym mamom... polecam portal www.mofree.pl darmowe ogłoszenia - mają doskonałej jakości zdjęcia, od razu widać czy wystawiona rzecz jest w dobrym stanie czy ktoś oferuje nam zamiast "paczki ciuszków," paczkę - ścierek do podłogi bo ubranka są tak zniszczone i poplamione, że raczej do niczego innego się nie nadają... portal jest nowy więc ogłoszenie nie ląduje na 124 stronie gdzie już nikt nie zagląda, tylko jest widoczne... ja pozbyłam się w ten sposób zbędnych już rzeczy i mam pieniążki na to co aktualnie jest mi potrzebne... mała rośnie, a ja na szczęście zaczynam chudnąć :-) naprawdę polecam