Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za kilka dni córeczka kończy 5 miesięcy kiedy rozszerzać dietę jest na kp

Polecane posty

Gość gość

19 października minie 5 miesięcy córeczka jest na kp ale w nocy zaczynam dawać mm bo słabo śpi. Kiedy mogę poddać ziemniaka marchewkę ?

Gość gość
Ile jeszcze tych tematów założycie? Jak się stosujesz do zaleceń WHO to się zapytaj pediatry. Zaczynasz podawać mm jedną butelkę dziennie i bierzesz to jako wyznacznik, że możesz już rozszerzać? Jakby dziecko głodne w nocy nie było i nie podała mm, to byś się oczywiście nie pytała jak rozszerzyć dietę. Z tego co widzę, to nie kp jest nektarem bogów, a mm posiada jakieś cudowne właściwości. Nakarmcie te swoje dzieci kp, po podaniu pół paczki mm bigosem na tłustym boczku. Jprdl jeszcze 20 lat temu nie było internetu i jakoś kobiety umiały rozszerzyć dziecku bezpiecznie dietę.

Gość gość
Dziękuję bardzo. Bardzo mi pomogłas. A gdzie są te tematy?

Gość gość
Corce i synowi dawalam najpierw kaszki ( pol porcji na sprobowanie(. Gdy skonczyli 5mcy, to corka najpierw owoc a pol mca pozniej zupa ( marchew, pietruszka, ziemniak). Syn zaczal od zupek, bo owocow nie lubil. Nie bawilam sie w jeden skladnik i po lyzeczce. Moje dzieci zjadaly cala porcyjke. Dawalam obiad zamiast jednego karmienia mlekiem. Tyle ze mi w nocy spali- corka odkad skonczyla 3mce a syn mial 2mce.

Gość gość
I ja myślałam by zacząć od kaszki. A jaka najpierw? Może kleik l?

Gość gość
Autorko, niemowlaki budza sie w nocy. W tym wieku zaczynaja czesto zabkowac. Swojej córce zaczęłam rozszerzac po skonczonym 6 m tak jak wspolczesnie radza lekarze i WHO. Zaczęłam od warzyw. Dawalam na noc kaszki, probowalam wszystkiego. Mala zaczela przesypiac cala noc jak skończyła 16 miesięcy. Prawie wszystko juz po roczku jadła i kicha.

Gość gość
15 5y o której dawałas marchewkę? O 12 13? 1 łyżeczka

Gość gość
Jak skonczy 6 miesięcy