Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaKl2

Do którego miesiąca jeździłyście autem w ciąży?

Polecane posty

Gość AniaKl2

Część dziewczyny! Mam do was pytanie, do którego miesiąca używałyście auta ? Tzn. chodzi mi do kiedy prowadziłyście samodzielnie, dojazdy do pracy, sklepu czy w inne miejsca. Ciekawi mnie to, bo ja jestem teraz w 2 ciąży (jestem teraz w 31 tygodniu). Prawo jazdy zrobiłam tuż przed tym jak dowiedziałam się k ciąży, kupiłam auto i wydaje mi się, że prowadzę w miarę pewnie. Do 25-7 tygodnia jeździło mi się bardzo dobrze ale teraz jest trochę gorzej. Ból pleców, bardzo urósł mi brzuch więc trudniej mi zapinać pas i ciężko wsiadać i wysiadać. W sumie najchętniej zrezygnowała bym z auta ale mąż dużo pracuję więc odwożenie córki do żłobka, zakupy i dojazd do pracy spada na mnie. Swoją drogą komunikacja miejska nie jest chyba najlepszym wyjściem dla ciężarnych. Stąd moje pytanie jak wy sobie radzilyscie w końcówce ciąży i jak długo prowadziłyście ?

Gość gość
W sumie mam podobny problem, jestem w 6 miesiącu (brzusio nienaturalnie duży ;)) i jeżdżę ale z trudem i lekkim strachem. Dzieciaki odprowadzam do przedszkola na piechotę, auta używam głównie do jazdy do sklepu i pracy. I o ile wsiadanie i wysiadanie to nie problem to najbardziej boję się że podczas mocnego hamowania pas ściśnie brzuch. Mysle, że wygoda zależy też od auta że małe to większy ścisk a wyższe to jednak komfort. Ja na ten moment mam kombi po mężu więc jest w miarę wygodnie ale wielkość samochodu utrudnia trochę parkowanie :p Do autobusów nie wsiadam, nienawidzę.

Gość gość
Ja pamiętam, że przy 1 dziecku jeździłam do 7 miesiąca, a przy drugiej ciąży prawie wcale. Jeździłam autobusami, czasami było tłoczno ale czułam się dobrze więc było okej. W sumie w 2 ciąży mąż mnie też woził, może dlatego że ja nie za bardzo lubię jazdę autem :)