Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starsza córka przy porodzie

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam na imię Ewa, mam 38 lat i jestem w ósmym miesiącu ciąży. Mam 16 letnia córkę Weronike która chce być przy porodzie siostry (Rodze w domu w basenie) Pozwolić jej być? Co Wy byście zrobiły na moim miejscu? Bardzo się cieszy ze zostanie starsza siostra i chce być przy tym momencie

Gość gość
Twoje dziecko, Twoje brocha, Twoja sprawa. Jak chce to niech bedzie.

Gość gość
Zalezy jaka corka jest. Jezeli jest dobrze obeznana z kobiecymi sprawami i masz z nia dobry kontakt, rozmawiacie na wszystkie tematy to czemu nie. To tez przeciez kobieta. Ja bym swojej corce pozwoliła jezeli by chciała. Moja cora jest dojrzała i nie wstydzimy sie rozmawiac na intymne tematy.

Gość gość
Pozwol jej, najlepsza możliwa antykoncepcja! Jak zobaczy poród na zywo, na pewno bedzie unikać bzykania bez zabezpieczenia co najmniej do 30!

Gość gość
Pozwól jej i tak ucieknie zanim wszystko sie skonczy.

Gość gość
Fajnie, że rodzisz w domu. Jeśli nie ma przeciwskazań, to moim zdaniem jest to najlepsze co możesz dać dziecku. I sobie zresztą też. Gdzieś mam takie odczucie, że skoro zdecydowałaś się na poród domowy, to jesteś świadoma swojej kobiecej mocy i Twoja prawie dorosła córka pewnie też wie, że poród to magiczna, intymna chwila. Jeśli tak, to może być dla Ciebie wsparciem. Pobądź sobie z własnymi emocjami dotyczącymi tej decyzji a będziesz wiedziała co zrobić. Powodzenia i gratulacje :)

Gość gość
11:38... Taaa... Magiczna... Ale pierdy opowiadasz.

Gość gość
Mój ex był przy porodzie, gdy rodziła się jego siostra. Ma takie przerażenie w oczach jak o tym opowiada.

Gość gość
16 lat to nie dziecko wiec wie już skąd się biorą dzieci a skoro chce być przy porodzie, ty się nie wstydzisz i wiesz ze nie będzie Ci przeszkadzała w skupieniu się na wydaniu kolejnego dziecka na świat to czemu nie.

Gość gość
dla mnie kiepski pomysl, na pewno nie czułabym się komfortowo, przemysl to sobie dobrze - corka pewnie ciekawa, ale nie wiem, czy okaze się psychicznie gotowa wymyslalanie trochę - w domu w basenie... - a jak będą komplikacje?

Gość gość
Podszyw. Żadnej kobiecie nie przyszłoby coś takiego na myśl, a szesnastolatka nie powinna w tym uczestniczyć. Młode mendy zalęgły się na forum i wymyślają poważne tematy.