Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wszystkich mocno wierzacych prosze o pomoc. zwiazek

Polecane posty

Gość gość

Witam,jestem katoliczką mocno wierzącą,jednak na swojej drodze poznałam świetnego męzczyzne ale innej wiary-protestantyzm(kalwinizm) co ja mam zrobic? on jest wierzacy i uparty,ani ja nie chce zmieniac wiary ani on sie na to nie godzi. rozstanie ? prosze pomozcie,co o tym sadzicie ? naprawde go kocham. moim drugim pytaniem jest czy ja moge wziasc slub z osoba innej wiary,czy jedna z nas musi przejsc aby obie sie pokrywały ? jezeli jest ktos tutaj kto by chcial mi to wszystko wyjasnic,bede wdzieczna. Monika,28 lat

Gość gość
"mocno wierzący" to jakoś debilizm wierzący albo nie.

Gość gość
ale wierzący w boga czy w faceta w sutannie?

Gość gość
Możesz wziąć ślub katolicki z niewierzącym ,jeżeli on się na to zgodzi ! Zamiast tu pytać poczytaj sobie o tym ,co na to KK .Informacje dostępne w necie ! Nie musisz przechodzić na inną wiarę !

Gość gość
Tak mozecie wziasc slub koscielny, ale musice przyrzec, ze dzieci bedziecie wychowywac w wierze katolickiej inaczej wam nie dadza slubu.

Gość gość
Jeżeli się wierzy, to jak można "przejść na inną wiatę". Przecież to nielogiczne. Możecie natomiast zawrzeć małżeństwo kościelne, przy czym Twój narzeczony musiałby się zdeklarować, że nie będzie ci przeszkadzał wychowywac dzieci w wierze katolickiej. Jeśli się na to zgodzi. Znam dwa przypadki, gdzie narzeczona była wierząca, a narzeczony ateistą i księża o tym wiedzieli. W obu przypadkach mogli wziąc Ślub ze względu na wiarę jednej strony.

Gość gość
jak dasz dużo na zakrystii to ksiadz da ci slub i z diabłem.

Gość gość
odpusc sobie,to dopiero poczatek problemow