Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Reakcja na imie u dziecka 14 miesiecy Czy wszystko jest ok?

Polecane posty

Gość gość

Moj syn zawsze ladnie reagowal na imie. Ale odkad zaczal chodzic, mam wrazenie, ze czesto mnie olewa...czasem kiedy go wolam nawet nie odwroci glowy, ale kuedy nie robi nic interesujacego patrzy lub idzie od razu. Wie, ze on to on, bo pokazuje na siebie.swoje czesci ciala itp. Ale jednak na moje wolanie potrafi byc jakby gluchy. Gdzies czytalam, ze wycofanie sie z takiej umiejetnosci moze byc oznaka rozwijajacego sie autyzmu. A czy wasze dzieci ZAWSZE reaguja na imie?

Gość gość
Ja też czasem mam w nosie albo nie słyszę jak ktoś do mnie mówi :)

Gość gość
Moja jak jest zajęta czymś to ma w d***e to że ja wołam. To nie piesek, że na na każde zawołanie reagować a podejrzenie autyzmu są śmieszne.

Gość gość
Ale nawet nie odwroci glowy, nie spojrzy?

Gość gość
raczej jest tak zaaferowane chodzeniem ze nie potrafi podzielic uwagi. to nie jest nic normalnego.

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcą. Odkąd zaczęła chodzić, a potem biegać, nie tylko czasem nie słyszy, nawet zjeść i napić się czasu nie ma. Baw się w chowanego i wołaj malucha po imieniu. Gdy załapie i sam się schowa np. za sofę to szukaj, wołaj po imieniu i gdy znajdziesz, radośnie wołaj akuku i wycałuj malucha. Wołanie po imieniu i reakcję na nie, będzie siě dziecku kojarzyły z radością i zabawą i chętniej będzie reagował na twoje wołanie. No i bieganie czasem jest absorbujące uwagę tak bardzo, że w ferworze zabawy dziecko zwyczajnie nie słyszy:)