Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fotelik czy podkładka? 5lat, 127cm, 27kg

Polecane posty

Gość gość

Syn wyrósł z fotelika i teraz mam dylemat... Kupować fotelik czy tylko zdemontować oparcie i zostawić sama podkładkę? 5lat, 127cm, 27kg

Gość gość
Oczywiście że podkładkę.

Gość gość
Piéciolatek tyle wazy? dziwnie duzo. Moja 10-latka wazy 32 kilo ... a mierzy 144 cm

Gość gość
Oczywiście ze fotelik samochodowy Chroni dziecko przynajmniej a podkładka co zapewnia? Tyle tylko ze pas przebiega tak jak ma przebiegać a głowy nie chroni wcale.

Gość gość
Duzy chlopak ;) jak na 5 lat ... ale troche dziwne ze przy takich wymiarach mogl z fotelika "wyrosnac"... Moja corka ma 9 lat, 134cm i 28kg i caly czas jeszcze w foteliku jezdzi (mamy Reccaro Monza nowa II ) i jeszcze troche pojezdzi bo wcale nie jest na nia za maly (fotelik jest szeroki a zaglowek jest podniesiiny nawet nie do polowy) Jestem za tym zeby dzieci jedzily w pelnym foteliku tak dlugo jak dlugo jest to mozliwe. Dla dziecka bezpieczenstwo a dla nas ( i dla dziecka rowniez) wygoda : my duzo jedzimy a ten fotelik mozna wysunac do przodu i rozlozyc i przy dlugich trasach jak corka zasnie to jej glowa nie leci. Fotele samochodowe sa jednak bardziej "pionowe".

Gość gość
Oczywiście, że fotelik. Działo w tym wieku musi jeździć w foteliku. Poczytaj Aotorko fachowe strony jak osiemgwiazdek albo fotelikinfo

Gość gość
Dziecko nie działo, działo może w bagażniku ;)

Gość gość
Poza tym w momencie uderzenia podkładka wysunie się spod dziecka i albo dziecko też wysunie się z pasów, albo na nich "zawiśnie". Obie opcje niezbyt miłe w konsekwencjach.

Gość gość
Czemu tak spasłaś dzieciaka?

Gość gość
Po 1 fotelik tylko i wyłącznie Po 2 lekarz i praca nad prawidłową wagą

Gość gość
Ale cyborga wyhodowałaś.

Gość gość
Cyborg?? Nie wszystkie dzieci to drobne, wychudzone szczypiorki.

Gość gość
13:49 chora jesteś? To dziecko ma dopiero 5 lat. Normalnie, nikt, kto ma dziecko w tym wieku, nie ma rozkmin jak autorka, bo mają dzieci z wymiarami w normie. Dziecko z takimi gabarytami to właśnie cyborg

Gość gość
Nie miałaś regulowanego oparcia przy tym foteliku, aby móc w razie czego je przedłużyć?

Gość gość
Ej, czemu obrażacie autorkę. Moje dziecko ma 6l, 128cm wzrostu i 26kg. Jest bardzo szczuplutki. Owszem, wysoki ale wszystkie kości na wierzchu. \ 5-latek autorki jest wysoki ale nie gruby

Gość gość
Hahaha,nieee,wcale nie jest gruby. Jprd

Gość gość
13:49 chora jesteś? To dziecko ma dopiero 5 lat. Normalnie, nikt, kto ma dziecko w tym wieku, nie ma rozkmin jak autorka, bo mają dzieci z wymiarami w normie. Dziecko z takimi gabarytami to właśnie cyborg X Co to znaczy "w normie? Wiesz jak wygląda "norma" mojego syna? 4,5kg i 63cm długości przy urodzeniu. Dla takich kucy jak ty to pewnie jakieś wynaturzenie. Sama jesteś chora, głupia babo. Dziecko autorki jest też dosyć wysokie więc przestań obrażać cudze dzieci. Wkurzają mnie takie dzbany jak ty.

Gość gość
Dla takiego grubasa to chyba zostaje poddupnik

Gość gość
Przyjnajmniej autorka ma wysokiego syna a wy pewnie kurduple ktore w wieku doroslym ledwo do 170 dobija.

Gość angelina13
oczywiście, że fotelik. U nas 6latek jezdzi w concord transformer x-bag.

Gość gość
jedź do sklepu i dopasuj fotelik do wagi dziecka, na tyle żeby dziecko czuło się komfortowo. Wiem, że te foteliki transformer mają regulację, to może te?

Gość gość
W każdym temacie można obrażać i pluc jadem, naprawdę? Moje dziecko nie jest grube.. jest szczupły i wysoki.. nosi ubrania na 7-8 lat, dzieci z grupy przedszkolnej przerasta o pół głowy, niektóre o całą. Wygląda normalnie :/ to dzieci teraz rodza się male i dlatego moje wyglada na duze... urodził się ponad 4kg. Drugi syn (młodszy) jest jeszcze większy niż brat w jego wieku więc aż się boje podawać szczegółow żebyście mi nie doradzały zabym go w ogóle karmić przestała ;/ A pytanie było o fotelik. Tak, wyrósł. Zagłówek wysuniety max do góry i ma go na barkach w zasadzie. Niby fotelik jest do 36kg ale to chyba wlasnie jako sama podkładka że zdemontowanym oparciem. Czy możecie polecić jakis konkretny fotelik dla dziecka o takim wzroście? Autorka

Gość gość
Dodam jeszcze że aktualny fotelik nie jest za wąski, tylko za niski (zagłówek). Na szerokość spokojnie się miesci...

Gość gość
17:27 i spokój się furiatko. Żarłaś jak wieprz to urodziłaś kabana.

Gość gość
Miało być 17:26

Gość gość
21:51 to jakie g****o z tego fotelika, skoro na wysokość nie daje rady? Mój ma syn ma 123cm i spokojnie mieści się na wysokość w foteliku. Chyba miałaś jakieś najtańsze g****o z biedry.

Gość gość
21:49 haha ma 5 lat, a wygląda na 8, przerasta wszystkich e przedszkolu, ciuchy nosi jak dzieciaki 3 lata starsze, a ty mówisz, że wygląda normalnie. Nie wytrzymam....tak trudno przyznać się, że to potwór gabarytowy.

Gość gość
Podalam Ci model, autorko : Recaro Monza nova Dla mojej 9-letniej corki (134cm i 28kg) jest dobry i jeszcze dlugo bedzie dobry.

Gość gość
Może inaczej... Wygląda proporcjonalnie. Nie jest spasiony, jak ktoś tu sugerował. Zawsze był większy.. ja mam 179cm, mąż 190. Geny. Fotelik może i faktycznie nie był z górnej polki ale tylko na taki wtedy mogliśmy sobie pozwolic (teraz pewnie padnie pytanie "po co dzieci robię skoro mnie nie stać").

Gość gość
Gość 22:11 Dziękuję, podjedziemy do sklepu jakiegoś i zobaczymy ten model. Proszę o jeszcze inne w razie gdyby tego np nie było lub nie pasowałby.