Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla syna. Co sądzicie?

Polecane posty

Gość gość

Ewaryst, zdrobniale Ew. Jesteśmy z mężem prawie przekonani, ale co wy sądzicie o tym imieniu?

Gość gość
Jestem na nie.

Gość gość
Lepiej to, niż kolejny Antoś czy Jasio...

Gość gość
Takie jakieś przekombinowane. Już lepiej Ernest lub Erwin.

Gość gość
Bardzo ciekawe, podoba mi się. Skojarzyło mi się, że to męska wersja Ewy ;)

Gość gość
Każdy ma inny gust .. dla was imię jest piękne dla innych może być brzydkie. Ale nie patrzcie tylko na siebie i na wasze upodobania bo jednak chodzi o imię dla dziecka nie dla zwierzaka więc nie patrzcie tylko na siebie a na to czy dziecko nie będzie wam miało kiedyś tego za złe i czy po prostu nie będzie mu przykro kiedy inne dzieci będą źle reagować na jego imię .. decyzja należy oczywiście do was nikt wam przecież nie może zabronić

Gość gość
Ewaryst czemu nie? Fajnie i inaczej. Ew, Ewar w skrocie. Osobiscie miałam na liscie Anaksandra i uwielbiałam skrot Anek. Spoko imie jestem na tak.

Gość gość
Lepsze to niż jakiś Władek czy inny Wiesiek.

Gość gość
Ewar brzmi fajnie. Podoba mi sie polski Domarad (u mnie na liscie) i podobny skrot Domar lub Domasz. Super, mam nadzieje, ze nie dacie sie odwiezc od orginalnego imienia.

Gość gość
Swojemu bym nie dała, nie podoba mi się bo, jak ktoś już wspomniał, jest przekombinowane, ale każde imię spoza pierwszej dziesiątki rankingu to miła odmiana. Problem może być z zapamiętywaniem, bo ludzie nie są z nim osluchani. Będą przekręcać i zostanie Ernestem. Ale punkt dla was za kreatywność!

Gość gość
Szkoda, że nie Kalistrat albo Hipacy :D :O .. ludzie już nie wiedzą, jak tym biednym dzieciom życie skomplikować... :O

Gość gość
A to nie ten psiak z Psiego Patrolu? Chociaż nie, on to chyba Ewerest...

Gość gość
Kolezanka nazwala swojego Gracjan i teraz go męczą w szkole .

Gość gość
Gracjan tez fajne imie. Szkoda tych dzieci, ktore tak mecza go to znaczy, ze maja bardzo nieprzyjemnych rodzicow.

Gość gość
gość dziś A to dzieci nie mogą mieć swojego gustu czy skojarzeń? nie to ładne co ładne, a co się komu podoba... owszem, rodzice powinni uczyć, że z imion nie powinno się naśmiewać, ale różnie z tym bywa (a i rówieśnicy potrafią najlepsze nauki w kąt postawić)

Gość gość
22:29 Ja sadze po tym co na forum słysze i tyle nieprzyjemnych rzeczy dorosli pisza, ze trudno mi wyobrazic sobie małe dzieci wymyslajace cos takiego. Dobrze chociaz, ze poprzez skasowanie tego głownego forum zamkneli te najgorsze bluzgi. Takze nie, male dzieci nie maja własnego gustu zwykle rodzice ubieraja i mowia co ładne. Troche starsze dzieci moga byc złosliwe jak nasłuchaja sie rodzicow jadacych po innych. Nastepnie albo wyrosna z tego i stwierdza, ze nie podobało im sie podejscie rodzicow, ale beda te zachowania powielac- widac po trendach imiona Polsce, ze raczej powielaja.

Gość gość
Super. Ja mam dwóch synów, jeden to Ewaryst a drugi Oktawian :)

Gość gość
gość dziś Tak, a np. przezwiska dla rówieśników też rodzice dzieciom wymyślają? Do szkoły nie chodziłaś?

Gość gość
Pomyśl o tym by mąż był przy każdym badaniu cipki bo często dochodzi do zakażeń bo rękawiczki chronią tylko ginekologa. Również by mąż wspierał porod bo zdarzają sie zgony pacjentek i noworodka. A cc jest ryzyko powikłań.

Gość gość
Mi się nie podoba. Ale co tam ja, tobie na się podobać. Pozdrawiam:)

Gość gość
A na kiedy macie date?

Gość gość
22:39 Fajne imion orginalne i normalne. Super i znalazł sie juz kolejny Ewaryst!