Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chogata

Czy logo firmy może być zabawne?

Polecane posty

Gość Chogata

Zastanawiam się czy mogę zrobić zabawne logo ... Otwieram własną działalność. Masaż z dojazdem do domu. Chciałam zaprojektować wizytówki i reklamę na fb Jednak że wszystkich moich pomysłów najlepsze wydaje mi się to zabawne... Czy to by było mało profesjonalne?

Gość Triss20
Myślę, że można, aczkolwiek trzeba to zrobić z wyczuciem. Łatwo może wyjść po prostu niesmacznie, ale jak nazwa będzie odnosić się do czegoś, co jest mocno zakorzenione w społecznej świadomości, to może być strzałem w dziesiątkę. Poza tym łatwiej wtedy o reklamę, wszelkie nadruki mogą przyciągać wzrok i wywoływać uśmiech :) myślę, że warto więc pomyśleć też od razu o formach reklamy, takich jak tu na przykład https://www.plastika.pl/ :)

Gość gość
Tak, może. Jeśli jest skierowane do np. dzieci albo wiąże się z kulturą i rozrywką. W przypadku masażu możesz być postrzegana jako osoba kompletnie nieprofesjonalna. A ktoś powyżej napisze wszystko byś kupiła u niego reklamę.

Gość gość
Temat był typowo pod reklamę robiony :O

Gość gość
Najzabawniejsze jest to, ze spamerzy wrzucajacy linki na kafe nie wiedza, ze kafe jest na czarnej liscie i wrzucenie tu linka wychodzacego obniza pozycjonowanie strony :P