Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do tych co pracują za najniższą krajową! Nie macie dosyć? Bo ja tak...

Polecane posty

Gość gość

Tyram w szpitalu za najniższą i mam już serdecznie dosyć. Czuję się jak biały murzyn, jak niewolnik. Nawet wyżyć się nie da za taką kwotę godnie. Mam 27 lat, a muszę kisić się z toksyczną rodziną, bo nawet na wynajem mnie nie stać. Żałuję teraz, że nie pojechałam za granicę z 10 lat temu. Za tą samą robotę, tam miałabym, z 4-5 razy więcej. Ehhh.... :(

Gość gość
Tak, ja jestem za granica i tez g***o mozna tu zrobic za najnizsza krajowa. Zyje w wynajetym pokoju i wegetuje...

Gość gość
No jestem sprzątaczka w szpitalu

Gość gość
No ale ja nie bede pracowal :-)No co wy :-)

Gość gość
nastroszony ale gdzie sprzątasz? co to za praca

Gość gość
a można wiedzieć w jakim mieście? i jakiej klasy jest to hotel?

Gość gość
Ludzie... Na byle budowie dostaniecie (o ile chce Wam się pracować, a nie obijać w pracy, piwko i papierosek) 2500, wykończeniówka w mieszkaniach 4500-5000. I naprawdę robicie za minimalną? Kobiety z kolei - na kasie w Lidlu też 2800 (na rękę!). Kto i po co pracuje za minimalną? Ja bruk kładę za 3-5k zależnie od miesiąca (wiadomo, zimą mniej zleceń, to i pieniędzy mniej).

Gość Człowiek nikt
Ja nawet najniższej nie zarabiam. A 6 lat młodsi koledzy/koleżanki z roku już robią kariery w prywatnych firmach gdzie pewnie nieźle już zarabiają lub będą zarabiać. Nie ograniam życia.

Gość gość
dziś kreatywny mitoman :D

Gość gość
Tak, sprzątam w szpitalu, ale generalnie większość pracowników niemedycznych zarabia najniższą - pracownicy transportu wewnętrznego, salowe, brygadzistki, pracowniczki izby przyjęć itd. Ratownicy medyczni ciut więcej i mają mieć podwyżkę. Nawet sekretarki medyczne zarabiają 1600. Tylko opiekunki mają trochę więcej, bo 2 tys. To jest nie do pomyślenia, żeby za tyranie całe dnie (i nocki też są często) w święta czy nie święta tyle zarabiać... A w szpitalu naprawdę nie jest lekko. Wszyscy pracownicy fizyczni mają zapier/dol cały dzień. I dodam, że mieszkam w mieście 200 tys mieszkańców, a nie w jakiejś dziurze.