Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatrudnianie niepełnosprawnych

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do pracodawców: czy zatrudniacie osoby niepełnosprawne? Jeśli tak, to czy pracują one stacjonarnie, czy zdalnie? Jeśli nie, to z jakiego powodu? Czy obawiacie się, że ON będzie mniej wydajna w pracy, czy może nie wiecie jak przystosować stanowisko pracy takiej osoby, albo jak pozyskać na to środki? Czy mieliście jakieś negatywne doświadczenia z zatrudnianiem ON, np. postawy takich osób (zdarzają się roszczeniowe), albo ciągłe L4? A może uważacie, że są to osoby o niskich kwalifikacjach? Bardzo proszę o opinię, jest ona dla mnie niezwykle ważna.

Gość gość
A może zechcą się wypowiedzieć współpracownicy osób z niepełnosprawnościami?? Czy kiedykolwiek pracowaliście z osobami niepełnosprawnymi i jak odbieracie takie osoby? Czy Waszym zdaniem są to pracownicy, którym zależy na pracy, czy niekoniecznie pracę szanują? Jak układają się ich relacje z przełożonymi/współpracownikami, czy klientami? Czy ON mogą być tak samo wydajne jak osoby zdrowe?

Gość gość
Rozumiem, że nie zatrudniacie osób z orzeczeniami, ani nie pracujecie z nimi??

Gość gość
Zatrudniam 3 osoby niepełnosprawne, są 5 razy lepszymi pracownikami niż Ci zdrowi. Na przystosowanie stanowiska możesz dostać dofinansowanie z PFRON. Czesto ich nie ma bo muszą chodzić do lekarza, ale mi to w ogóle nie przeszkadza.

Gość gość
To jest dla mnie spore zaskoczenie. Nie ukrywam, że sama jestem osobą z niepełnosprawnością, do niedawna poszukującą pracy. W trakcie szukania pracy, chodzenia na rozmowy, kilkakrotnie spotkałam się z nieprzyjemnymi sytuacjami. Zdarzyło się, że zrezygnowano ze spotkania ze mną, ze względu na to, że posiadam orzeczenie. Niektórzy pracodawcy, zatrudniający 25 etatów i więcej wolą płacić kary na PFRON, niż zatrudniać osoby z niepełnosprawnościami.

Gość gość
Jeśli zatrudniasz osoby niepełnosprawne z PFRON dostajesz kasę co miesiąc. Co do stanowiska i przystosowania to zależy od tej osoby i jej schorzenia, trzeba to tak ogarnąć aby miała jak najlepiej i żeby nie musiała się męczyć zbyt mocno i wychodziła z firmy z uśmiechem na twarzy. Widok uśmiechu na jej twarzy jest lepszym widokiem niż wykonana praca którą jej powierzysz.

Gość gość
Mówisz poważnie?? Co to za branża??

Gość gość
gość dziś z jakich okolic jesteś, umiesz obsługiwać program SUBIEKT ?

Gość gość
gość dziś nie pracowałam na tym programie. W-wa.

Gość gość
Co to znaczy, ze ON są 5 z lepszymi pracownikami niż zdrowi? Czy chodzi Ci o zaangażowanie, jakość pracy, ilość, wykazywanie inicjatywy, czy o coś innego?

Gość gość
dziwi mnie że nikt nie chce mieć pracownika za darmo:) ludzie ogarnijcie się bo kasa wam przechodzi koło nosa. Jak się boicie ON to pytajcie w pierwszej kolejności jaki ma kod Orzeczenia ta osoba - nie wszyscy od razu mają najebane w mózgu bo widać po nich chorobę ( z uśmiechem wspominam pewnego wojtka, może dalej pracuje w tym Urzędzie)

Gość gość
gość dziś Widać że chcą pracować, są uczciwi i wdzięczni za to że ktoś im daje szansę. A zdrowy (nie wszyscy) wystarczy że wyjedziesz, rozsiada się jak król w jednej ręce smartfon w drugiej kawa. A jak widzi przez okno że jedzeniesz to ciężko zapracowany nagle. Córka mi to kiedyś na monitoringu pokazała że tak robią.

Gość gość
Czasem trudno się dziwić obawom pracodawców, bo niepełnosprawność niepełnosprawności nierowna. Można niestety różnie trafić, ale ze zdrowymi tak samo bywa.

Gość gość
Czy u Was pracownicy niepełnosprawni pracują w biurze, czy z domu??

Gość gość
Czy korzystacie z dofinansowania na takich pracowników?

Gość gość
up up

Gość gość
temat chyba ciągle niszowy..

Gość gość
haloo, haloo, czy są to jacyś pracodawcy zainteresowani zatrudnieniem osoby z orzeczeniem??

Gość gość
Jak widać nie ma, co na przykład dla mnie jest zupełnie niezrozumiałe, bo nie dość, że nie płacę kar do pfronu, to jeszcze mam dofinansowanie do pensji tych osób, a pracują naprawdę dobrze, więc jak dla mnie to same korzyści.

Gość gość
gość 2018.11.19 Pracowałam stacjonarnie z głuchą koleżanką. Było ok