Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba zrobie sobie jakis kurs, szkolenie z programowania. Co o tym myslicie?

Polecane posty

Gość gość

Ciezko dzisiaj o dobra prace, ale dla informatykow ofert jest codziennie milion. Na kazdym portalu pojawia sie nowe ogloszenie co 5 minut. Czy to dobry kierunek? Moze powinienem sie przebranzowaic poki jestem jeszcze mlody i chce mi sie uczyc...

Gość gość
tak samo jak milion chetnych jest na te śmieszne kursy, wiesz ile osób jest teraz po takiej miernej informatyce?

Gość gość
09:46 Moze duzo, ale pracy tez jest w ciul. To o czyms tez swiadczy. Szukaja ludzi od zaraz, pracodawcy nie chca czekac te 3 czy 5 lat na specjalistów. Podobnie jest w branży edukacyjnej języków obcych szukają po prostu cudzoziemców albo utalentowanych ludzi niekoniecznie wykształconych, bo czas nagli, a nie chcą czekać lata...

Gość gość
nie rób tego, nie ogarniesz i tylko stracisz pieniądze... niemałe, bo te kursy kosztują po kilka tyś zł

Gość gość
kursy to bzdura dla frajerów. stracisz czas i pieniądze, a nauczysz się mało przydatnych rzeczy, które już nic nie znaczą na rynku pracy. zupełnie tak jak obietnice każdego technikum, czy liceum informatycznego o dobrej pracy po skończeniu kierunku, zostajesz z papierem, którym możesz się podetrzeć i umiejętnościami, które posiada teraz każdy gimnazjalista siedzący przy komputerze. zrób coś sam, aplikację, dwie, zrób portfolio i zastanów się czy praca w informatyce jest opłacalna, skoro to freelancerzy zarabiają najwięcej

Gość gość
10:43 Chyba coś przespałeś kolego... Bzdury to studia, gdzie uczą teorii. Kursy zawodowe są najlepsze bo uczysz się praktycznych rzeczy poza tym masz dużo praktyk.

Gość gość
jak ktos moze zrobic aplikacje, jak nie zna podstaw informatyki ja bym predzej wybil dziure w scianie walac w nią moja glowa,. niz stworzyl aplikacje mam napsiac na kartce jakies wzory ktorych nie znam anina oczy nie widzialem i bede mial aplikacje na telefon? panie, daj pan spokoj

Gość gość
Nie radzę. To wcale nie wygląda tak różowo. Kurs nic nie daje, jest gówniany, w cholerę drogi, uczysz się i tak sam, potem dostajesz certyfikat, a na końcu mówią Ci że nie przyjmą cię do pracy, bo szukają kogoś po informatyce. Problem jest taki, że w innych krajach każdego kto pracuje stać na godne życie. U nas stać tylko programistów, bo mamy takie zarobki w Polsce. Na zachodzie nawet ten programista dostanie 5 razy tyle co tu. Na zachodzie sprzątaczka zarobi tyle, że starczy jej na życie. Tutaj nie.

Gość gość
20:53 Z tym zarabianiem to prawda... U nas sprzątaczki z reguły sprzątają w dwóch lub trzech firmach, żeby w miarę spokojnie żyć, ale co to za życie... jak wracasz tylko spać i następnego dnia znowu tyrka.