Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZym sie roznia mandarynki od klementynek ?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja nie wiem

Gość gość
Ja też nie :(

Gość gość
Klementynki są bardziej okrągłe niż mandarynki, nie posiadają nasion, skórka jest gładsza, bardziej pomarańczowa, błyszcząca i wyjątkowo łatwa do obierania, składają się z 8-14 cząstek i są słodsza od mandarynki. Dostępne są w sprzedaży zwykle od listopada do stycznia. Mandarynki natomiast są stosunkowo małe i płaskie, z czerwonawą, łatwą do obierana skórką o chropowatej teksturze.

Gość gość
To inny gatunek cytrusa. Mandarynka to jeden owoc, a nie grupa z odmianami jak jabłka, pomarańcze. A tak w ogóle to ciężko wpisać w google mandarynka, a potem klementynka?

Gość gość
Tym się różnią że mandarynki próbowały śpiewać w Sopocie a klementynki grają w na wspólnej

Gość gość
Tfu, źle napisałam. Klementynka to połączenie gorzkiej pomarańczy z mandarynką. Ale fakt faktem, że to inny gatunek i inaczej smakuje.

Gość gość
Kurde a ja dziś jadłam mandarynke a po niej klementynke i tak samo smakowały a różnica w cenie 2 zł za kg

Gość gość
Jedna sa sztucznie stwozone i nie maja pestek, ale nie pamietam ktore... chyba klementynki.

Gość gość
Po co mam wpisywać w google jak kafeterianki są najmądrzejsze na świecie i wszystko wiedza ?