Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o takich tekstach mojego faceta?

Polecane posty

Gość gość

Wmawia mi, że nic nie potrafię i do nieczego się nie nadaję. Np. mówi mi, choć skończyłam już studia i staż, żebym lepiej nie szła do pracy bo sobie tam nie dam rady, że praca nie jest dla mnie i jeszcze narobie tam jakiś błędów - na stazu jakoś nie narobiłam, choć miałam obowiązki praktycznie takie jak inni pracownicy. Żebym nie robiła prawa jazdy bo do tego tez się nie nadaję- choć nigdy nie widział jak prowadzę i nie dojechałabym bezpiecznie na dłuższej trasie. Wmawiał mi też, że na pewno maturę zdałam bo mi ktoś załatwił ( co jest oczywiście bzdurą), albo przed obroną pracy na studiach powiedział " i tak się nie obronisz"- oczywiscie sie mylił. Dlaczego on to robi? :O Uprzedzając pytania dojrzewam do decyzji o rozstaniu sie z nim

Gość gość
Jak dla mnie to nie słuchaj go. On Cie ogranicza. Chce, Cię uzależnić od siebie. To się źle skończy.

Gość gość
Twój facet jest toksyczny i jeśli możesz i potrafisz, to zerwij z nim relację jak najszybciej. Szkoda życia, wiem z doświadczenia, mimo że mam tylko 26 lat, że ludzie się raczej nie zmieniają. Toksyczni pozostają toksycznymi. Poza tym ja byłam i jestem otoczona takimi ludźmi, którzy zawsze innych zniechęcali, krytykowali, widzieli wszystko w czarnych barwach. To jest co innego niż rodzina: rodziców, dziadków, rodzeństwa itd. nie wymienisz na inne, a faceta możesz. Facetów jest na pęczki i nieprawda, że większość jest małowartościowych. Wielu jest właśnie wartościowych, ale dziewczyny nie zwracają na nich uwagi, bo nie są chociażby atrakcyjni fizycznie, czy zamożni.

Gość gość
Oczywiście, że go nie słucham i robię swoje. Ale zastanawiam się i przykro mi z tego powodu dlaczego on tak robi :O Może faktycznie chce mnie od siebie uzależnic? Nie wiem. Pytałam sie czy mu nie zależy na mojej pracy, to odpowiedział, że jemu zalezy tylko na domu, rodzinie i dzieciach. No ale dzieci nie muszą wykluczać np. posiadania prawa jazdy czy zawodu

Gość gość
Posłuchaj, Twój facet jest toksyczny i ma straszne problemy ze sobą samym i powinien uczęszczać na psychoterapię. Jak tego nie zrobi, jego problem, na zawsze pozostanie toksyczny dla innych i jego życie będzie nieszczęśliwe. Osoby, które widzą wszystko w czarnych barwach, z góry zakładają czarne scenariusze, poniżają nas, zniechęcają do czegoś, mówią nam negatywne rzeczy o nas, są toksyczne i trzeba się od nich trzymać jak najdalej. To nie jest Twoja rodzina. Mamy, taty, dziadków, rodzeństwa nie wymienisz na żadne inne, a faceta możesz. Jeśli dasz radę się od niego uwolnić, zrób to jak najszybciej. Nie sądzę, bazując na doświadczeniu, by on się zmienił. Normalny partner wspiera swoją partnerkę, chwali ją i motywuje do działania. Wszystko inne jest nienormalne.

Gość gość
Powiem tak - spieprzaj od niego jak najdalej. Mówię poważnie.

Ja poradziłbym takim tekstem: "Jadę se do Lwowa, zwalić sobie konia" koniec cytatu.

Gość gość
Dlaczego tak robi? To proste. On nie ma wysokiego poczucia własnej wartości, a wręcz przeciwnie. Ma niskie poczucie wartości i niską samoocenę. Mówi ci tak, bo byłabyś dla niego zagrożeniem. Zagrożeniem dla jego ego. Czułby się przy tobie gorszy. Rozstanie z nim, to najlepsze co możesz zrobić. Tu nie chodzi o to, czy chce cię uzależnić od siebie, czy nie. Chodzi o to, byś nie była lepsza od niego, by przy tobie nie czuł się gorszy. To jest facet zaburzony, a od zaburzonych należy uciekać, bo nic dobrego się z nimi nie zbuduje.