Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamawciazy2019

test obciążenia glukozą, doradźcie

Polecane posty

Gość mamawciazy2019

Hej. Wczoraj robiłam test obciążenia glukozą i wynik wyszedł mi taki na czczo 72 po godz 85 po 2 godz 140 Jestem zaniepokojona, czy to już cukrzyca ciążowa ? Półtora roku temu byłam w 1 ciąży i wyniki były prawidłowe :( Nie wiem czy ma to znaczenie, ale czuję się dobrze jak wcześniej jestem szczupła i nie tyje na potęgę...

Gość gość
masz cukrzycę

Gość gość
ale cukrzyca ciazowa to nic grożnego, tylko tyle ze musiasz ograniczyc cukier, bo dzidzia moze być bardzo duża. w wiekszosci przypadków nie ma to wpływu na dziecko.

Gość gość
W zeszlej ciazy mialam cukrzyce ciazowa i wpierdzielalam jak swinia(prytylam tylko 3 kg). Corka wazyla 3200. Teraz mam tez cukrzyce ciazowa. Jem wszystko,ale juz nie jem tylu slodyczy co w tamtej ciazy. Przyznam ze w tamtej ciazy nie bylam dobrze wyedukowana.

Gość gość
Ale Ty masz prawie dobry cukier. Na bank nic Ci nie grozi ale pilnuj sie teraz. Jedz lekko i zdrowo i ruszaj sie.

Gość mamawciazy2019
tzn nie jeść w ogóle słodyczy? ten wynik po 2h mnie zastanawia bo jest 140 i 140 moze byc maksymalnie... w poniedzialek lekarz, ciekawe co powie

Gość gość
tak, ogranicz do minimum cukier i słodycze. Przy przestrzeganiu i trzymaniu norm - dziecku nie grozi nic, to jest w sumie znak dla ciebie na przyszłosc ze masz tendencje do cukrzycy.

Gość gość
Oj juz bez przesady ze tak 0 i koniec. Ale ogrniczaj sie.