Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez grosza

Dlaczego kobiety są wiecznie spłukane?

Polecane posty

Gość bez grosza

jak dorwą troche kasy to zaraz ją wydają i znowu na zero

Gość Zuzanna

Jestes zle poinformowana. Albo znasz tylko okreslony typ kobiet.

Gość Zenobia

Ja nie jestem. Odkladam 1000zl miesiecznie

Gość

Co to za farmazony🤨 nieprawda.

Gość w kość
4 minuty temu, frog_in_the_fog napisał:

ja akurat lubię mieć spore oszczędności i poczucie bezpieczeństwa finansowego.

a ja lubię wydawać

pasujemy do siebie!

Gość tsjamsiej

1. przepiertolą na glupoty

2. licza na wsparcie finansowe ze strony plci meskiej

Gość wieczne okazje

no bo co innego

Gość ja ...

teraz są promocje☀️

Gość chwyty marketingowe

promocyjne zakupy to oszczędzanie, buahahaha

A ja przyznaję, że to prawda, akurat mam z tym problem. Po prostu pocieszam się zakupami i zawsze znajdę coś, co jeszcze się przyda... a potem ostatnie dni przed wypłatą bieda. Czy którejś z was udało się nauczyć oszczędzać, startując z tego miejsca co ja?

Gość gość

bo kobiety mniej zarabiają od mężczyzn. Trudno jest wyżyć za 1500 złotych netto miesięcznie, gdzie 1000 złotych to same opłaty za mieszkanie, 200 złotych bilet miesięczny, 300 złotych na jedzenie.

Gość Gość

Bo większość kobiet ma pstro w głowach , a jeszcze te w związkach to później męża się czepiać że mało zarabia . Dziwne stworzenia 

Gość sylwias

A ja uważam że wszystko zależy od tego czy się jest singlem czy się ma rodzinę,Ja mam np 2 dzieci i wiem jedno-studnia bez dna ,Książki komitety ,składki odzież buty ,wycieczki szkolne -wszystko za moje ,Oprócz tego studiuję płacę za czesne ,płacę za internet ,płacę raty kredytu ,spłacam sprzęt na raty,kupuję jedzenie ,nie raz ledwie styka od 1 do pierwszego,mąż się nie dokłada ,obecnie pomaga mi brat finansowo i rodzice ,gdyby nie oni to juz chyba bym miała komornika na głowie ,odcity internet -bo jest na mnie i skreślona byłabym z listy studentów o reszcie nie wspomnę. Miesiąc jestem bez pracy i szukam już na wszystkie sposoby .Nie macie pojęcia ile wydatków pochłania utrzymanie rodziny i wszelkie opłaty z tym związane.Za ostatnia wypłatę(650 zł)-bo miałam 3 tyg praktyk bezpłatnych  zapłaciłam czesne ,ratę za auto ,zrobiłam paczki na mikołaja -swoim skromnie (chrześniakowi więcej-bo mieszka 60 km od nas i jadę tam raz za czas),kupiłam trochę jedzenia , plus bilety na autobus i po pieniądzach.

Gość sylwias
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Bo większość kobiet ma pstro w głowach , a jeszcze te w związkach to później męża się czepiać że mało zarabia . Dziwne stworzenia 

Mój nic nie daje ,wiecznie się dowiaduję ze spłaca jakieś ukryte alimenty a moje dzieci tylko na tym cierpią.

Gość odpowiedź

Bo godzą się na niższe wynagrodzenie, za tę samą lub lepszą pracę i często uważane jest, że to norma i w porządku (godzą się - po prostu tak im płacą). Bo myślą o wszystkich innych dookoła i wydają na nich pieniądze, bo dostrzegają to, co innym wygodniej jest niezauważać. Bo starają się kupować wszystko co najlepsze dla rodziny i dokładać ze swoich pieniędzy na do tej kwoty jaka jest na to przeznaczona. Bo lepiej orientują się w codziennym życiu i obowiązkach i na to wydają też kolejne drobne kwoty. I w masie tych wielu drobnych i wcale nie drobnych kwot okazuje się, 1/że maszynka do golenia dla kobiety z racji tego, że jest różowa jest droższa od maszynki dla faceta - takiej samej tylko niebieskiej..

2/ że są spłukane

tak to wygląda

Gość odpowiedź

okazuje się też, że męskie strzyżenie jest droższe niż damskie (choć moim zdaniem strzyżenie przy krótkiej fryzurze jest o wiele trudniejsze niż podcięcie długich włosów...)

więc - dlaczego?

Gość Takaprawda

Zobacz ile kosztują biustonosze to się dowiesz

ja kupuję biustonosze po 20zł w chinskim markecie 😉 

a co do

Cytat

A ja przyznaję, że to prawda, akurat mam z tym problem. Po prostu pocieszam się zakupami i zawsze znajdę coś, co jeszcze się przyda... a potem ostatnie dni przed wypłatą bieda. Czy którejś z was udało się nauczyć oszczędzać, startując z tego miejsca co ja?

to ja też bym chciała wreszcie ogarnąć się finansowo, zbliża się 30-tka, wypadałoby wreszcie. Na ten rok mam takie postanowienie żeby robić budżet, zapisywać i planować wydatki, na razie daję radę. No i zapisałam się na webinar na te tematy, jakby ktoś chciał dołączyć, to daje linka, jest 10 stycznia i oczywiście darmowy: https://www.youtube.com/user/krukwroclaw 

Gość Ell.

Bzduraaaaaa. Nie sa wiecznie splukane, tylko koszty zycia sa za wysokie. Stad w portfelu przed koncowka miesiaca cienko. 

Osobiscie nigdy nie jestem splukana, bo tyram jak osiol, ale koszt tego jest ogromny. Cos za cos. Dlatego tez zaden Men nigdy nie bedzie mial wplywu na moj pieniadz.Nawet jednego piskniecia nie chce od niego slyszec, ze cos mi kupil, lub sfinansowal. W nosie mam czyje grosiny. Sama jestem pania  swojego portfela. 

Gość FACEtmaniewolnice

facet placi, a kobieta jest mu posluszna, stara patriarchalna zasada 😄 

Gość doupa bez grosza

Bo reklamy stworzone są dla bab aby one wydawały na wszystko kase i były wiecznie spłukane. Tak tworzy się niewolników. A one głupie łykają wszystkie chwyty marketingowe jak pelikany.

Gość maksymalny zysk

.....bo są głupie, dlatego

Gość fhxhgdj
21 godzin temu, Gość odpowiedź napisał:

okazuje się też, że męskie strzyżenie jest droższe niż damskie (choć moim zdaniem strzyżenie przy krótkiej fryzurze jest o wiele trudniejsze niż podcięcie długich włosów...)

więc - dlaczego?

Gdzie?
U mnie w Poznaniu strzyzenie meskich krotkich wlosow 25zl, maszynka 15, a damskich krotkich 50 i maszynka 40 (!) 

Gość mejkapowe

koszą was baby za wszystko jak za zboże a wy durne płacicie, mejkapy i szmaty za takie ceny że szok, kto każe wam to kupować? TV?