Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dora

Zachowanie po szczepieniu

Polecane posty

Gość Dora

Kochane mamy dzieci szczepionych ...

W środę miałyśmy szczepienie (12 mc) i do dzisiaj córa jest nie do poznania. Drze się w niebogłosy nie chce mi zejść z rąk, nie chce się niczym zająć...z uśmiechniętego dziecka z dnia na dzień stała się diabłem. Byłyśmy w piatek u lekarza stwierdził (po badaniach)że zalapal wirusa i przepisał antybiotyk. Czy któraś z mam też przechodziła coś takiego ze swoim dzieckiem??(osobom antyszepionkowcom serdecznie dziekuje i proszę o NIEwypowiadanie się w temacie).

Gość Dominika

Tak, objawy identyczne jak przejdzie jej choroba to się uspokoi,tylko cierpliwości

Gość temat zakończony

szczepionki powodują choroby a nawet zabjają, kiedy wy ludzie przejżycie na oczy

Gość temat zakończony
17 minut temu, Gość Dora napisał:

W środę miałyśmy szczepienie (12 mc) i do dzisiaj córa jest nie do poznania. Drze się w niebogłosy nie chce mi zejść z rąk, nie chce się niczym zająć...z uśmiechniętego dziecka z dnia na dzień stała się diabłem. Byłyśmy w piatek u lekarza stwierdził (po badaniach)że zalapal wirusa i przepisał antybiotyk. Czy któraś z mam też przechodziła coś takiego ze swoim dzieckiem??(osobom antyszepionkowcom serdecznie dziekuje i proszę o NIEwypowiadanie się w temacie).

jak ci bachor zdechnie to zaczniesz słuchać antyszczepionkowców głupia cipo

Gość Widzisziniegrzmisz
25 minut temu, Gość temat zakończony napisał:

jak ci bachor zdechnie to zaczniesz słuchać antyszczepionkowców głupia cipo

A ty po szczepionce jeszcze żyjesz a więc wyjdz i nie wracaj... Życzę ci aby ktoś kiedyś o twoim dziecku podobnie napisał. YOLO.

Gość Gosc
46 minut temu, Gość Dora napisał:

OD kiedy na wirusy przepisuje sie antybiotyki?

Gość Monika

Dziecko po sczepieniu moze byc marudne.

Moze dostac nawet goraczki. Moze pojawic sie odczyn posczepienny.

Trzeba obserwowac

Z lekarza,ktory stwierdza infekcje wirusowa i pisze antybiotyk zrezygnowlabym.

Mierz temperature,nawadniaj obserwuj.

Dziene,ze nie poinformowano Cie o tym jak dziecko moze zachowywac sie po szczepieniu.

Jest to jednak ingerencja w organizm i nie jest obojetna dlatego wazne by szczepic dzieci zdrowe.

Gość Dora

W badaniu wyszło że ma podwyższone CRP stad ten antybiotyk...

Przed szczepieniem była badana było wszystko ok. Po szczepieniu dostała gorączki która trwała w sumie do wczoraj wieczorem, w sumie to też nie mogła chodzić albo nie chciała dopiero wczoraj zaczęła jako tako... Dziwne to dla mnie bo w sumie 3 razy już miała tą szczepionkę i nigdy nie miała takich objawów ot podwyższoną temperatutę miała...ale żeby zmienić się tak o 180 stopni... :(

Gość uyjkljkjklklklkl;kl

Jacy "antyszczepionkowcy"?  Przecież NOP to nie jest wymysł antyszczepionkowców tylko fakt. Producenci szczepionek twierdzą, że może być zapalenie opon mózgowychi rózne inne straszne rzeczy, ale slepe mamuski uwazaja, ze ktos to wymyslił. W szczepionkach są konserwanty, u małego dziecka jest słaba bariera krew - mózg, konserwanty mogą dostac się do mózgu. O tym pisze Minister zdrowia w rozporządzeniu o nop, o tuym piszą producenci szczepionek. Twoje dziecko ma NOP. Oby był lekki i minął. 

Gość uyjkljkjklklklkl;kl

Gość Widzisziniegrzmis Kiedyś szczepionki były produkowane w Polsce i było mniej obowiązkowych szczepień. 

Gość Monika

crp moglobyc po sczepieniu.

goraczka tez moglabyc po szczepieniu

na szczepionke moze zareagowac inaczej jesli organizm jest oslabiony (badz wlasnie zlapal ja jednoczesnie wirus)

lekarz powinien obejrzec dziecko przed szczepieniem. Szczepi sie dzieci zdrowe. Ty tez powinnas obserwowac przed sczepieniem matka pozna czy dziecko cos rozbiera zanim jeszcze wystapia objawy (jest marudne,zachowuje sie inaczej).

ale stalo sie:

teraz obserwuj, mierz temperature i nawadniaj, daj odpoczac.

Jesli wystapia jakies nietypowie objawy (wysypka, tempoeratura ktorej nie bedziesz mogla zbic niegunka cokolwiek jedz do lekarza). Moze poszukaj juz kto i gdzie przyjmuje,przygotuj jakies rzeczy bedziesz spokojniejsza jesli bedzie trzeba jechac.

Gość uyjkljkjklklklkl;kl

Że trzy razy miała szczepionkę i nic, to nie ma znaczenia. Moje dziecko po trzeciej dawce szczepionki przestało oddychać. Szpital zgłisił NOP. 

Gość Usndj
3 minuty temu, Gość uyjkljkjklklklkl;kl napisał:

Że trzy razy miała szczepionkę i nic, to nie ma znaczenia. Moje dziecko po trzeciej dawce szczepionki przestało oddychać. Szpital zgłisił NOP. 

O matko! Dobrze się skończyło? Napisz coś więcej proszę 

Gość Klementynka

Wiesz, akurat ja szczepię. Szczepię w Niemczech, a tu to nieobowiązkowe a jednak ja szczepię. 

Miałam dziwną reakcję po MMR. 

Dziecko chodzi o 20 spać, a po szczepionce  na drugi dzień dopiero za Chiny nie chciała iść spać. Około 22-iej zwymiotowała i potem zasnęłam (po obmyciu, przebraniu i obserwacji dziecka). 

Druga sytuacja po trzeciej dawce tej samej szczepionki (bexero). 

Dziecko słaniało się na nóżkach, marudziło, płakało,  wyraźnie utykało na nóżkę, w którą dostało szczepionkę, było niespokojne, gorączkowało, było inne, wybudzało się że snu z płaczem. 

Była tak  jak piszesz o 180 stopni inna.

Bałam się strasznie wtedy.