Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izi

Jeszcze nie zaczełam pracy w szkole a już mam dosyć

Polecane posty

Gość Izi

Jestem z zawodu nauczycielem matematyki, jednak przez 3 lata wykonywałam inną pracę biurową. Teraz kończy mi się umowa na zastępstwo i udało mi się znaleźć pracę w szkole. Problem w tym, że jeszcze jej nie zaczęłam a już mam dosyć dyrektorki. Przez 3 lata pracy w innym miejscu nie potrafię się przyzwyczaić, że ktoś traktuje mnie jak ucznia a nie jak osobę dorosłą, która idzie do pracy i dostaje za to pieniądze. Kobieta wysyła mi stosy materiałów z dydaktyki, po czym do mnie wydzwania i pyta czy się uczę. Do każdego tematu lekcji każe przygotować mi konspekt i nie wystarcza jej napisanie numeru zadań, ale każe sobie przepisywać zadania z podręcznika. Czuję, że robię kawał do niczego niepotrzebnej roboty za którą nikt mi nie zapłaci, do czego też nie jestem przyzwyczajona, wcześniej kończyłam pracę i nic mnie nie obchodziło. Nie wspomnę już o tym, że od razu zaplanowała mi 1,5 etatu a zajęcia są tak rozłożone, że będę spędzać w szkole czas od 7 do 16, bo jest pełno okienek. Chciałam uczyć w szkole ale jestem wykończona całą tą presją, dziecinadą, wydzwanianiem do mnie wieczorami, czuję się jak w domu wariatów. Od 5 lat po pracy dorabiałam sobie korepetycjami, a teraz nawet na to czasu nie będzie. Chyba z tego zrezygnuje. Co byście zrobili na moim miejscu? Są tu jacyś nauczyciele?

Gość klk

Daj sobie spokój ze szkołą, to ciężki kawałek chleba nie warty wysiłku