Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jebać życie

mam chore uszy a ludzie myślą że mam jakąś ułomność

Polecane posty

Gość jebać życie

mój mózg przez to nie reaguje pdpowiednio podczas rozmowy, wszystko co mówię jest wymuszone i na siłę. To jest męczące wiem jak to jest gdy się jest zdrowym ale to ... powoduje że mam ochotę się zabić. 

Gość gość

To można ćwiczyć, to zaburzenie. A co z wymową?

Gość jebać życie

ale co ćwiczyć, z wymowa roznie zależy gdzie jestem w domu jako tako mówię ale na ulicy czy w dużym sklepie unikam bo jest mi źle cicho mówię. w ogóle dostałem takiego ciśnienia w głos, uszach.. tragedia 

Gość nawrocony

to przzez nadmierna masturbację, tez tak miałem ale sie nawróciłem i odzyskałem słuch

Gość gość

Życie jest piękne tylko ludzie źli. Od dziecka nie słyszę na jedno ucho, na drugie słabiej. Wcale niedawno z tego co słabiej słyszę wycięto mi operacyjnie perlaka i znów jakość słuchu mi się pogorszyła. Noszę aparat, a w domu do oglądania TV czy słuchania muzyki używam bezprzewodowych słuchawek. Mam pełną kochającą rodzinę, dodam ci że czasem przez 2 tyg. jestem codziennie u laryngologa, teraz idę "dopiero" pod koniec stycznia. Człowieku z tym da się żyć! Nie zamykaj się w skorupie, wyjdź do ludzi, do mądrych ludzi, nie do obszczmurków pod blokiem.

Gość jebać życie
5 minut temu, Gość gość napisał:

Życie jest piękne tylko ludzie źli. Od dziecka nie słyszę na jedno ucho, na drugie słabiej. Wcale niedawno z tego co słabiej słyszę wycięto mi operacyjnie perlaka i znów jakość słuchu mi się pogorszyła. Noszę aparat, a w domu do oglądania TV czy słuchania muzyki używam bezprzewodowych słuchawek. Mam pełną kochającą rodzinę, dodam ci że czasem przez 2 tyg. jestem codziennie u laryngologa, teraz idę "dopiero" pod koniec stycznia. Człowieku z tym da się żyć! Nie zamykaj się w skorupie, wyjdź do ludzi, do mądrych ludzi, nie do obszczmurków pod blokiem.

Ja rozumiem co to znaczy niedosluch, współczuję Ci i fajnie że tak sobie radzisz. U mnie to trochę inna istota schorzenia - mam jakiś stan chorobowy który powoduje niedroznosc pomiędzy gardłem i uchem.. czasami mi to przechodzilo na moment, wystarczylo ze w jednym i czułem się super, mogłem rozmawiać z innymi, nie czulem się od nich glupszy a słowa same wychodzily z ust. Tego nikt nie zrozumie kto na to nie chorowal. Prawdopodobnie zresztą mam w tych uszach plyn stąd gorsze i lepsze momenty. Ale wieczne uczucie jak przy losie samolotem mi dokucza. Co więcej ja nie mogę z tym wejść do samolotu bo mi pęknie blona bebenkowa także dużo ograniczeń sie z tym wiąże. Nie chodzi o ludzi, nie wymagam żeby to rozumieli, bo sam bym też nie zrozumial. Mlja samoocena jest sztucznia zanizona przez to a i inni mnie źle odbierają.

Gość gość
3 minuty temu, Gość jebać życie napisał:

Ja rozumiem co to znaczy niedosluch, współczuję Ci i fajnie że tak sobie radzisz. U mnie to trochę inna istota schorzenia - mam jakiś stan chorobowy który powoduje niedroznosc pomiędzy gardłem i uchem.. czasami mi to przechodzilo na moment, wystarczylo ze w jednym i czułem się super, mogłem rozmawiać z innymi, nie czulem się od nich glupszy a słowa same wychodzily z ust. Tego nikt nie zrozumie kto na to nie chorowal. Prawdopodobnie zresztą mam w tych uszach plyn stąd gorsze i lepsze momenty. Ale wieczne uczucie jak przy losie samolotem mi dokucza. Co więcej ja nie mogę z tym wejść do samolotu bo mi pęknie blona bebenkowa także dużo ograniczeń sie z tym wiąże. Nie chodzi o ludzi, nie wymagam żeby to rozumieli, bo sam bym też nie zrozumial. Mlja samoocena jest sztucznia zanizona przez to a i inni mnie źle odbierają.

Szukaj nie dobrego laryngologa a bardzo dobrego. Nie wierzę że ci nie pomoże. Piszesz: Moja samoocena jest sztucznie zaniżona... Co robisz by tak nie było?? Zamknięcie się w 4 ścianach nic nie da.

Gość jebać życie

Żyje w jakimś takim zawieszeniu, chodzę do pracy, wracam, siedzę w domu. Nie mogę się na niczym skupić, rozmowa z ludźmi przychodzi z trudem, więc wkrada się też samotność bo wychodzę na gbura. Dopóki ktoś do mnie czegoś nie powie to się nie odzywam i nie wiem jaki jest tego mechanizm ale powodem jest to schorzenie.. zwłaszcza że ta choroba najczęściej dotyka dzieci i objawy się zgadzają jak opóźnienie w rozwoju mowy, nie reagowanie na nic tak naprawdę. Lekarze mi potwierdzili dysfunkcje jeden wymyślił trzeci migdał, kolejny zaprzeczył. Nic szukam dalej ale szukając informacji w necie nie napawa optymizmem bo mało kto chyba z tego wychodzi, pewnie zależy od przypadku. Ja już nie chce nic jak to żeby w jednym uchu przeszło wtedy mi to nie będzie utrudniać życia 

Gość jebać życie

Już odkryłem co mi jest.