Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juleczka145

Trzylatek robi kupę w majtki. Ratunku!

Polecane posty

Gość Juleczka145

Mój trzylatek od dwóch miesięcy robi kupę w majtki. Przez kilka miesięcy załatwiał się ładnie do ubikacji, potem przez przedszkole zaczął sikać w majtki, a teraz nie chodzi do przedszkola, a kupa i tak jest w majtkach. Prośby i groźby nic nie dają. Nie mam już pomysłu, jak uzdrowić tę całą sytuację. Nie daję mu klapsów z tego powodu, ale okazuję czasem niezadowolenie, przez co on jakby krzyczał na mnie, że ja się na niego denerwuję. A jak mam się nie denerwować??  Poradźcie coś ;((

Gość Kinia

Gdy miałam 4 lata zaczęłam robić to samo, mama oczywiście się na mnie bardzo denerwowalae więc zaczęłam robić za firanka w pokoju.... problemem było to, że nie chciałam robić do ubikacji bo w przedszkolu ubikacje były brudne a ja się brzydzilam, a jako dziecko nie umiałam mamie tego wytłumaczyć i nie kojarzyłam, że przecież w domu jest czysto. Do dziś mam wstręt do publicznych toalet. Nie wiem jak jest u Twojego malucha ale jakąś przyczyną musi być 

Gość Gość

Wiele dzieci tak ma...I to nie przez 2 miesiące a przez pół roku albo i rok.Groźby...?Nie będę tego komentować.Musisz tłumaczyć dziecku, dziennie, za każdym razem jak zrobi kupę.

Gość Juleczka145

Prośby i groźby - jest takie powiedzenie. Nie terroryzuję go przecież z tego powodu. Nie dostaje po prostu czegoś, co bardzo by chciał, czyli telefonu i mimo, że bardzo by go chciał dostać, to i tak kupę robi w majtki. Chciałam w marcu dać go znów do przedszkola, ale jeśli nie uporam się z tym problemem, to ciężko to widzę.