Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spes

Dlaczego ludzie mnie nie lubią?

Polecane posty

Gość Spes

Mam 17 lat, chodzę do liceum. Od zawsze miałem problemy z nawiązywaniem kontaktów z innymi. Ani w przedszkolu, ani w podstawówce, ani w gimnazjum nie miałem żadnych znajomych.

Jestem osobą kulturalną, ale do pewnego momentu - kiedy ktoś mnie denerwuje, po prostu to okazuję. Nie narzucam się nikomu, czasami do kogoś zagadam, ale osoby ze szkoły mnie unikają. Znajomi z klasy, kiedy widzą mnie poza szkołą, udają, że mnie nie znają.

Koleżanki przebywają we własnym gronie, chłopaków widzą jedynie jako materiał na partnera, więc ich kumplem zostać nie mogę. Natomiast koledzy zdają się mnie unikać. Mialem co prawda jednego przyjaciela, ale z czasem zaczął się ode mnie oddalać, znalazł sobie inne towarzystwo oraz dziewczynę. Towarzystwo mojego dawnego przyjaciela składa się oczywiście z osób, które w gimnazjum mnie gnębiły (!, więc przyjaciel się nieźle popisał.

Spróbowałem też sił w szukaniu znajomych przez Internet. Jedna dziewczyna jest z tej samej miejscowości, co ja. Pisaliśmy godzinami, a po kilku miesiącach zdecydowalismy się spotkać. Po jednym spotkaniu jeszcze pisaliśmy, ale ona dalej nie nalega, byśmy powtórzyli wyjście - gadało się nam bardzo dobrze, to było widać. Nie ma opcji, żebym był nachalny względem niej, ponieważ preferuję płeć męską i ona dobrze o tym wie. 

Zauważyłem też, że osoby z klasy głównie zadają się z beznadziejnymi osobami, które nic sobą nie reprezentują. Pomyslalbym, że to może być kwestia wyglądu, ale nie ma opcji, bo jestem naprawdę przystojny... Jestem też osobą, która nie daje sobą pomiatać, zawsze mówię co myślę. Nie jestem jednak wredny.

Co może być przyczyną tego, że ludzie mnie nie lubią? Proszę o odpowiedzi, ponieważ brak towarzystwa mnie wykończy...

Gość gosc

bo jestes przegranym peedalem

Gość Spes
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

bo jestes przegranym peedalem

Ale oni o tym nie wiedzą. Tylko ta koleżanka z Internetu.