Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zona

Dlaczego zony nie akceptuja palenia

Polecane posty

Gość Zona

Czesc. Jestesmy z mezem dziesiec lat po slubie. Bardzo go kocham, dbam o niego, dlatego fakt, ze pali sprawia mi przykrosc. Palil juz przed slubem, a i ja z nim popalalam. Jednak gdy pojawily sie dzieci definitywnie rzucilam palenie. Nie bylo to trudne, gdyz nie bylam w nalogu. Inaczej sprawa ma sie z mezem. On jest nalogowym palaczem. Kilka razy rzucal palenie, raz nawet nie palil rok, ale ciagle wraca do nalogu. Jest mi przykro, gdyz mam swiadomosc jak negatywnie wplywa to na jego zdrowie. Boje sie, ze powaznie zachoruje i odejdzie wczesniej niz moglby zyc, w dodatku cierpiac. Boli mnie rowniez to, ze ma slabe libido. Duzo rzadziej ma ochote na seks ode mnie, a wiadomo, ze papierosy wplywaja negatywnie na potencje. Jestem sflustrowana, poniewaz mnie dostatecznie nie zaspokaja. Dodatkowo przeszkadza mi rowniez smrod papierosowy. Nigdy nie pali w mieszkaniu,  ale kiedy wraca do domu tuz po papierosie smrod ciagnie sie za nim. Nie znosze tego. Ostatnia kwestia sa pieniadze. Jestem osoba oszczedna (nie sknera) i wkurza mnie fakt, ze nasze pieniadze ida na papierosy. Te cztery powody sprawiaja, ze nie jestem w stanie zaakceptowac jego palenia. Ktos moze powiedziec, ze wyszlam za palacza, wiec mam jak mam. Zgoda, wtedy i ja palilam i nie myslalam o zdrowiu. Seks tez wtedy byl czestszy. I nie kochalam go tak bardzo jak teraz po tylu latach malzenstwa i majac wspolne dzieci. To spaja i bardzo nie chcialabym go stracic. Jak zyc, bysmy razem sobie nie utrudniali i byli w pelni szczesliwi? Nie wierze, ze maz czuje sie dobrze z tym ze mnie nie zaspokaja. Jednak nic z tym nie robi. Nie wiaze rowniez tego z papierosami. Twierdzi ze poprostu mamy rozne libido. A ja wariuje lezac obok niego i nie mogac sie spelnic. Palacze ktorzy to czytacie, nie apeluje do Was, abyscie rzucili palenie, bo to wy sami musicie tego chciec. Prosze jednak abyscie przeczytali ten wpis, byc moze i wasza druga polowka ma takie same powody by nie podzielac waszego entuzjazmu do nalogu, ale nigdy wam o tym nie powiedziala.